matfoross.blogg.no

Forslag til hjelp mot betennelser i kroppen

Jeg har de siste årene slitt med forskjellige betennelsestilstander i kroppen. Nå er det snart et år siden min kostendring, og jeg har mye mindre betennelser enn før. Jeg har hørt mange ganger at kostholdet kan påvirke betennelsestilstander i kroppen i både positiv og negativ retning, og det har jeg virkelig fått bevist i løpet av det siste året.

Og hva jeg har gjort?

For det første har jeg kuttet ut mesteparten av raske karbohydrater som bla. hvitt raffinert sukker og hvetemel. Jeg har også kuttet ut/ begrenset veldig inntaket av pasta, poteter og hvit ris. Jeg har redusert inntaket av lett produkter og erstattet dette med fullfett produkter. Jeg har erstattet tidligere brukte oljer(solsikkeolje etc), med extra virgin olivenolje og extra virgin rapsolje. Jeg spiser minst mulig ferdigmat som inneholder vegetabilsk fett og tilsteningsstoffer. Jeg spiser minst mulig transfett. Jeg har byttet ut vanlig bordsalt med mineralsalt

Og i og med jeg har redusert på varer med mange raske karbohydrater, så har jeg økt inntaket av andre matvarer bla. grønnsaker, nøtter, spinat, kikerter, bønner, linser, hvitløk, ingefær, gurkemeie, avokado, bær, fisk, egg og grove kornprodukter. Jeg spiser mørk sjokolade og erstatter hvitt sukker med bla. dadler, aprikoser, tranebær, gojibær, honning etc.

Jeg er ingen fantatiker og spiser både kaker, pasta og.lign når jeg måtte ønske og bla. i bursdager og høytider, men må innrømme at det er svært sjelden jeg ønsker å spise slik mat, så det blir ikke ofte :).

Jeg har som tidligere skrevet fått en forbedret helsetilstand i løpet av dette året med nytt kosthold. Og selv om jeg spiser mye mer enn før, og i tillegg spiser mye mer fett ( fullfett rømme, fullfett ost, avokado, nøtter, mye fet fisk etc), så har jeg tatt av 5 kg ( og jeg var slank fra før, så jeg hadde ingen behov for å slanke meg). De 5 kg var helt greit å ta av, de forsvant den første måneden og etter det har vekten vært stabil :).

Så hvordan kan det ha seg at jeg gikk ned i vekt når jeg både spiser mer mat og mer fett en før?
Den historien tenker jeg å dele med dere i et innlegg som kommer en av de nærmeste dagene, her står nemlig bursdagsbesøk på planen i dag og jeg skal bake kaker, både med og uten sukker slik at man kan velge selv det man vil ha.

Ønsker dere en fin søndag.

 

bildet er lånt av notoddenkommune.no

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #mat #oppskrift #hverdag #kosthold #høst #oktober #kostholdsendring #utensukkeroghvetemel #matfoross #familie #mamma

Legg til en kommentar


2 kommentarer

Kirsti Sørli

19.10.2014 kl.12:14

Veldig spennende! Mye å sette seg inn i når det gjelder kosthold! Takk for fint innlegg!

matfoross

19.10.2014 kl.18:43

Kirsti Sørli: tusen takk for hyggelig kommentar :). Fin søndagskveld til deg :)

Skriv en ny kommentar

matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits