matfoross.blogg.no

Skinke og Baconpizza




Denne pizzavarianten er skikkelig god.

Du kan bruke den pizzabunnen du ønsker, jeg har laget pizzabunn av kikertmel. Blir både sprø og god, og spises av både voksne og barn her.

Kikerter og kikertmel er svært rik på proteiner. I tillegg er de rik på fiber, jern og Bvitaminet Folat.

 

Til deigen trenger du :

5dl kikertmel

2dl vann

2egg

1/2-1ss fiberhusk

litt pizzakrydder

litt rapsolje for steking

 

Til fyllet trenger du :

1stor eller 2små rødløk

ca 200gr bacon

1pk skinke eller hamburgerrygg

1boks creme fraiche

2hvitløksfedd

pizzakrydder

ca 150gr revet ost

 

Slik gjør du :

Bland alt til deigen og la det svelle noen minutter. Blir deigen for løs ha i litt mer kikertmel. Er deigen for fast spe med litt vann.

Deigen skal være litt "løs" men samtidig fast (litt vanskelig å beskrive)

Ha bakepapir på en stekeplate og pensl litt rapsolje på bakepapiret.

Ha deigen oppå og bre deigen utover på bakepapiret. Bunnen skal være ganske tynn. Er den vanskelig å få utover kan du evt. ha litt kaldt vann på en slikkepott, da er det ofte lettere. Eller du kan ha litt olje på et nytt bakepapir, ha den over deigen og trykke/kjevle deigen utover før du trekker forsiktig av bakepapiret.

Prikk deigen med en gaffel og stek i ca 10min på 200gr

Lag fyllet :

Stek bacon og la det renne av seg på et tørkepapir. Klipp i småbiter.

Skjær opp løk i småbiter og surr dette blankt i pannen.

Bland creme fraiche med 2 pressede båter hvitløk og smør dette utover pizzabunnen. Ha litt igjen til dressing etter at pizzaen er stekt.

Ha baconbiter oppå sammen med oppdelte skinkebiter og rødløk.

Strø ost og pizzakrydder over

Stekes pizzaen på 225gr i ca 10-12minutter

Håper det smaker :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #matfoross #middag #middagstips #pizza #hverdag

 

 

 

 

 

Legg til en kommentar


2 kommentarer

Karl

06.08.2015 kl.09:28

Hva er "Fiberhusk" for noe?

matfoross

06.08.2015 kl.09:36

Karl: Fiberhusk er en glutenfri fiberblanding som bla. kan brukes til baking. Fiberhusk er vannoppløselig fiber som suger til seg væske og blir til myk "gele" som gjør deigen lettere å bearbeide. Fiberhusksveller veldig og skal bare brukes i små mengder. Fiberhusk kan kjøpes på de fleste dagligvarebutikker og helsekostbutikker. Ønsker deg en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits