matfoross.blogg.no

Skinke og Baconpizza




Denne pizzavarianten er skikkelig god.

Du kan bruke den pizzabunnen du nsker, jeg har laget pizzabunn av kikertmel. Blir bde spr og god, og spises av bde voksne og barn her.

Kikerter og kikertmel er svrt rik p proteiner. I tillegg er de rik p fiber, jern og Bvitaminet Folat.

Til deigen trenger du :

5dl kikertmel

2dl vann

2egg

1/2-1ss fiberhusk

litt pizzakrydder

litt rapsolje for steking

Til fyllet trenger du :

1stor eller 2sm rdlk

ca 200gr bacon

1pk skinke eller hamburgerrygg

1boks creme fraiche

2hvitlksfedd

pizzakrydder

ca 150gr revet ost

Slik gjr du :

Bland alt til deigen og la det svelle noen minutter. Blir deigen for ls ha i litt mer kikertmel. Er deigen for fast spe med litt vann.

Deigen skal vre litt "ls" men samtidig fast (litt vanskelig beskrive)

Ha bakepapir p en stekeplate og pensl litt rapsolje p bakepapiret.

Ha deigen opp og bre deigen utover p bakepapiret. Bunnen skal vre ganske tynn. Er den vanskelig f utover kan du evt. ha litt kaldt vann p en slikkepott, da er det ofte lettere. Eller du kan ha litt olje p et nytt bakepapir, ha den over deigen og trykke/kjevle deigen utover fr du trekker forsiktig av bakepapiret.

Prikk deigen med en gaffel og stek i ca 10min p 200gr

Lag fyllet :

Stek bacon og la det renne av seg p et trkepapir. Klipp i smbiter.

Skjr opp lk i smbiter og surr dette blankt i pannen.

Bland creme fraiche med 2 pressede bter hvitlk og smr dette utover pizzabunnen. Ha litt igjen til dressing etter at pizzaen er stekt.

Ha baconbiter opp sammen med oppdelte skinkebiter og rdlk.

Str ost og pizzakrydder over

Stekes pizzaen p 225gr i ca 10-12minutter

Hper det smaker :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #matfoross #middag #middagstips #pizza #hverdag

Legg til en kommentar


2 kommentarer

Karl

06.08.2015 kl.09:28

Hva er "Fiberhusk" for noe?

matfoross

06.08.2015 kl.09:36

Karl: Fiberhusk er en glutenfri fiberblanding som bla. kan brukes til baking. Fiberhusk er vannopplselig fiber som suger til seg vske og blir til myk "gele" som gjr deigen lettere bearbeide. Fiberhusksveller veldig og skal bare brukes i sm mengder. Fiberhusk kan kjpes p de fleste dagligvarebutikker og helsekostbutikker. nsker deg en fin dag :)

Skriv en ny kommentar

matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits