matfoross.blogg.no

Lasagne

Dette er en velsmakende lasagne, kanskje den beste jeg har smakt :)
Jeg lager stor porsjon så har vi middag i 2 dager. Tidsklemmetips, lag enkelte middager  i dobbelporsjon, ha middag i 2 dager eller frys ned og ha en ferdig middag en annen dag. Spart tid = Mer fritid

Til 4 personer  trenger du :

800gr karbonadedeig

*2 glass dolmio bolognese classico

2 gule løk

2 hakkede røde paprika

4 revne gulerøtter

+rester av andre ferdigkokte grønnsaker, f.eks finhakket brokkoli og blomkål. jeg brukte det i vår lasagne,men det kan sløyfes)

4ts paprikapulver

3ts hvitløkspulver

2ts salt

4ss creme fraiche eller rømme

ca 100gr revet ost

 

til lasagneplatene :

4dl kikertmel

4dl vann

litt paprikapulver

(her kan du selvfølgelig bruke vanlige pastaplater, men pga lite næring og mye karbohydrater velger vi kikertpannekaker . De smaker helt supert til dette)

 

til sausen :

4ss smør

4ss bokhvetemel eller evt, det melet du ønsker

ca 8dl melk

ca 3dl revet parmesanost

*tilbud på Rema1000Vestlandet denne uken til ca kr 5,- pr.glass

 

Slik gjør du :

Bland innholdet til kikertpannekakene (kikertmel får du på helsekost). La det stå ca 10min og stek deretter små pannekaker i smør. Jeg pleier å bruke ca 6 små pannekaker.

Stek karbonadedeigen sammen med paprika og løk. Tilsett deretter dolmiosausen, krydderet og creme fraiche og la det stå og putre litt. Smak til med krydder.

Lag hvit saus ved å smelte smøret, rør inn melet, spe med melk og la koke på svak varme ca 5min. Legg så i parmesanosten.

Legg så kjøttfyll, kikertpannekaker(jeg pleier å dele de i 2 deler) og ha saus over, gjenta til du er ferdig. Ha revet ost over til slutt.

Stekes ca 20-25min ved 200grader

Nytes alene eller med litt salat ved siden av .

Oppskriften er inspirert av den gode lasagneoppskriften til sprudlende sunn

ENJOY :)

 

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #matfoross #middag #middagstips #søndag #april #hverdag

 

 

 

 

 

Legg til en kommentar


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits