matfoross.blogg.no

Lun blåbærdessert med is

Dette er kjempegodt og jeg brukte følgende til 4 personer :

5dl frosne blåbær

2dl valnøtter

2.5dl glutenfrie havregryn store

1dl mandelmel

0.5dl kokosmasse

3ts kanel

en liten klype salt

1.5 dl lys lønnesirup

0.5dl rapsolje for baking

Slik gjør du :

La de frosne blåbærene få et raskt oppkok og sil av mesteparten av saften.

Legg bærene i bunnen av en smurt ildfast form.

Sett stekeovnen på 175grader

Bland hakkede valnøtter med havregryn, mandelmel, kokosmasse, kanel og salt.

Tilsett så lønnesirup og rapsolje.

Legg blandingen over blåbærene som er i bunnen av formen.

Strø litt kanel og evt. litt cocosasukker (kokosblomstsukker) på toppen

Sett i ovnen ca 25minutter (skal være litt crisp og lett brunet)

Ta ut av ovnen og avkjøl litt.

Anrett i en dessertskål sammen med litt blåbærsaft og sukkerfri vaniljeiskrem (eller hvilken is du vil selvfølgelig )

Ha gjerne noen ferske blåbær på toppen.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #dessert #is #blåbær #tips #hverdag #kos #familie

Legg til en kommentar


3 kommentarer

Jannicke

15.05.2015 kl.19:20

Så godt ut! :)

annebe

15.05.2015 kl.22:20

Så nydelig ut....fin inspirasjon til 17 mai :)))

matfoross

16.05.2015 kl.14:47

annebe: tusen takk for hyggelig kommentar. Ønsker deg og dine en fin 17mai :)

Skriv en ny kommentar

matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits