matfoross.blogg.no

Grove hverdagsboller

Lrdagene spiser jeg akkurat det jeg har lyst p, og om det av og til er godteri, boller full av hvetemel og sukker, kaker,sjokolade el.lign, s er det helt greit ..Jeg skiller mellom hverdag og helg, og har funnet en lsning som fungerer for meg. Derfor lager jeg heller litt mer nringsrike og sunnere varianter i hverdagen.. S om du har lyst p oppskriften p grove hverdagsboller s er det dette du trenger :



250gr sammalt spelt (gjerne kologisk, som fes n i mange dagligvarebutikker)

250gr fibra fullkornshvetemel

25gr gjr (1/2pk)

2ss smr

4dl melk

2-3 ss sommerhonning eller blomsterhonning ( kjp gjerne direkte fra produsent)

kardemomme

1egg til pensling.

Slik gjr du :

Smelt smr og varm honningen og melken til honningen er smeltet og melken lunken. Rr gjren ut i melk,honning og smrblandingen.

Tilsett mel og kardemomme (jeg er glad i kardemomme s jeg tar ganske mye i)

Bruk gjerne kjkkenmaskin og elt deigen p forholdsvis lav styrke til deigen er godt blandet. Tilsett evt. mer mel om deigen er for ls.

Ha plast over bakebollen og la st til heving 1-2 timer.

Etter at deigen har hevet triller du boller og setter p en bakepapir stekeplate.

Etterheves ca 30min

Pensle med sammenpisket egg rett fr steking.

Stekes p 225grader i ca 10-15 min. Det varierer fra ovn til ovn, s pass p s de ikke blir brent.

Avkjles p rist.

Serveres f.eks med smr( gjerne Berit Nordstrand sitt rapskokos "smr") og sukkerfritt eller sukkerredusert syltety. Og gjerne et par valntter ved siden av for sunne og gode fettsyrer, omega 3 og antioksidanter.

Alle ingrediensene kan kjpes p de fleste dagligvarebutikker :), men anbefaler kjpe honning direkte fra en produsent, den er s mye bedre enn mange av butikkalternativene.


ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #matfoross #kos #hverdag #sunt

Legg til en kommentar


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits