matfoross.blogg.no

17mai tips/ oppskrifter

Legg til en kommentar

17mai gele uten sukker :)

Dette er raskt, godt og uten sukker :

 

Du trenger:

7 dl vann

3 dl fun light saft (jeg brukte bringebær)

14 gelatinplater

 

Legg gelatinplatene i kaldt vann i en bolle i ca 10min.

Kok opp 7 dl vann og ta platen av varmen.

Klem ut mest mulig vann ut av gelatinplatene og tilsett gelatinen i det varme vannet. Rør rundt til alt er oppløst.

Ha i fun light saften og bland godt.

Helles over i bolle , serveringsskåler el.lign.

Settes kaldt til geleen er stiv.

Serveres med vaniljesaus :). For de små barna kan det være gøy med sugerør i geleen.. Jeg har kjøpt smoothiesugerør på Ikea, de er litt bredere og er lettere å bruke til dette. Hakk opp geleen i glasset, rør rundt litt vaniljesaus og så blir garantert de små glade :)

(Jeg er ikke noe særlig fan av kunstig søtning som aspartam som finnes i bla. fun light,  men som et unntak innimellom går det helt greit for min del )

.
#blogg #mat #oppskrift #helse #kosthold #hverdag #torsdag #17mai #inspirasjon #gele #utensukkeroghvetemel #vår #tips #dessert

Legg til en kommentar

Dagen før dagen frokost

Dagens frokost går i rødt, hvitt og blått. Jeg er utrolig glad i litt yoghurt om morgenen og i dag ble det denne

Tyrkisk yoghurt, blåbær, bringebær, jordbær, hjemmelaget frokostblanding(anbefales) evt. litt cottage cheese og litt kanel. Om man vil ha det litt søtere, så kan man ta på litt honning f.eks akasiehonning.

Tips...Har du tatt vare på noen gamle barnematglass, syltetøyglass, tomatpureglass etc... Lag noen yoghurtglass klare, sett på lokk, la stå i kjøleskapet, og nyt når du eller barna måtte ønske.. Det blir billigere, sunnere og en yoghurt fritt for sukker og tilsetningsstoffer... Og det er gjort på få minutter..

Forslag til Handleliste :

Tyrkisk yoghurt (kjøpes i stor bøtte f.eks på Rema til ca kr 45,-)

Frosne eller ferske bær (jeg foretrekker ferske jordbær og blåbær og foretrekker frosne bringebær) Frosne bær finnes på alle dagligvarebutikker, bringebærene mine kjøper jeg frosne på ICA til kr 45 for 3 pakker. De er veldig gode.

Cottage Cheese (finnes på alle dagligvarebutikker)

Kanel

Akasiehonning (finnes på alle dagligvarebutikker)

Om du ikke lager frokostblandingen selv, så anbefaler jeg å bruke litt hakkede mandler, valnøtter og/eller litt lettkokte økologiske havregryn.

 

.
#blogg #inspirasjon #mamma #mat #oppskrift #helse #kosthold #hverdag #sunt #utensukkeroghvetemel #frokost #vår #17mai #fest

 

 

 

Legg til en kommentar

Et raskt 17mai tips

Fant inspirasjon på pinterest og laget et par 17mai spyd. Disse falt i smak her og blir definitivt en del av 17 mai kosen hos oss :)
Kanskje du også vil prøve? Så fort gjort og så dekorativt og smakfullt.


Du trenger:

Grillspyd i tre
Marshmallows
Brownies
Jordbær
Blåbær

Tre grillspydene med marshmallows, jordbær, blåbær og små brownies stykker, og vips så har du litt dekorativ kosemat til 17mai bordet :)Både brownie og marshmallows inneholder både sukker og hvetemel, men på 17mai er alt lov her i huset  :).

.
#blogg #mat #inspirasjon #helse #kosthold #17mai #mamma #hverdag #vår #kos #dessert #tips #diy

Legg til en kommentar

Lettlagde 17mai lys

Dette er enkle og dekorative lys til 17 mai.Du trenger :

Kjøkkenglass, lysglass e.lign
Hvit ris
Rød konditorfarge
Blå konditorfarge
Telys

Den enkleste varianten er å blande litt hvit ris med blå konditorfarge i en skål(best om du har mørkeblå farge, men det hadde ikke jeg) og blande litt hvit ris med rød konditorfarge i en annen skål.

Fyll glassene med rød,hvit og blå ris slik du ønsker, og sett nedi telyset før du tar ris rundt lyset. Da skjuler du sølvfargen rundt telyset.
FERDIG :)

Bakdelen med denne varianten er at risen er våt og kan lett bli litt "grisete" når du skal blande det i glassene. Om du har tid vil jeg anbefale deg denne varianten som gir deg helt tørr ris :

Varm stekeovnen til 200gr
Bland risen på samme måte som tidligere, og legg fargene seperat på bakepapir og stek i ovnen til risen er tørr (Mellom 30-60min)
Avkjøl risen før du fyller i glassene.
FERDIG :)

Denne kule ideen fant jeg her

 

.
#blogg #diy #mamma #kosthold #helse #hverdag #mat #17mai #onsdag #sol #vår #oppskrift #inspirasjon

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits