matfoross.blogg.no

Tips til barnebursdag

Hva med gelebter ?






Disse er enkle lage, uten sukker og bde barn og "voksne" elsker dem :)

Dette trenger du :

3 modne appelsiner
3.5 dl vann (1.75dl pr. Farge)
1.5 dl Fun light saft (jeg brukte bringebr og fruktfest). Om du vil lage 2 farger tar du 0.75 dl saft av hver farge.
7 stk Gelatinplater (3 1/2 stk pr. gele om du lager to farger)

Slik gjr du:

Ha 2 skler med kaldt vann og legg 3.5 gelatinplater i hver skl. La de ligge til de er myke ca 5-10 min.
Ta 2 sm kasseroller og hell i 3.5 dl vann i hver kasserolle.
Kok opp vannet og ta det av platen.
Ta gelatinplatene ut av sklene og klem mest mulig vann av gelatinplatene, legg de oppi det kokte vannet i hver sin kasserolle. Rr til alt er opplst.
Hell i fun light saft, en farge i hver kasserolle. Rr.

Del appelsinene i 2 deler.
Bruk en kniv med tagger men ikke s veldig skarp. Skjr rundt fruktkjttet inntil skallet. Bruk en spiseskje og "grav" s appelsinkjttet ut. Legg dette i en bolle. Rengjr alle de halve appelsinene p samme mte.

Hell hver type gele i 3 halve appelsiner. Om ikke appelsinene str sttt kan du evt. bruke papir, aluminiumsfolie etc under for sttte appelsinene.
Settes kjlig til de er helt stive 5-6 timer.
Deles i bter og s har du fine gelebter som faller i smak hos de fleste og iallefall suksess hos de minste.

Tips: appelsinkjttet kan fryses og evt. Brukes i en smoothie senere f.eks denne





.
#blogg #mat #oppskrift #barn #bursdag #helse #kosthold #sol #sommer #utensukker #familie #mamma #hverdag #dessert #kos

Legg til en kommentar

Tips til sukkerfri barnebursdag/dessert

I dag laget jeg sukkerfri blbrgele og det kan anbefales til enhver anledning ; barnebursdag, dessert, kos etc

Tar noe lenger tid lage enn Freia sin gele, men smaker mye bedre og er dessuten uten sukker

Denne oppskriften gir en passe stor porsjon, men det er ingenting i veien for doble den :)



5dl vann

200gr frosne blbr ( Om ikke du har selvplukkede i fryseren s koster en pose med 400gr bare kr6,90 p Rema)

ca 25gram sukrin + (viktig prve seg frem om du vil ha mer eller mindre. Bruker du vanlig sukrin m du nok ke litt fra oppskriften)

6 plater gelatin

Kok opp vann, br og sukrin+ i en panne. La koke ca 20min.

Nr det er 10min igjen av koketiden legger du gelatinplatene i kaldt vann.

Etter at brene har kokt i 20min siler du disse.

Ta gelatinen ut av det kalde vannet, vri godt og rr s dette inn i den silte brlaken.

Hell over i porsjonsskler, silikonformer etc og settes kaldt..

Etter noen timer er det bare nyte... Tips : om du vil lage figurer i smformer anbefaler jeg at disse stivner i fryseren, da er de lettere f ut av formene, og nr de tiner smaker de supert :)

ADVARSEL ..... Garantert bl tenner og tunge, men snn blir det nr man bruker ekte blbr :)

Smaker himmelsk med sukkerfri vaniljesaus :

5dl melk

ca 40gr sukrin +

2 vaniljestenger eller vaniljepulver (tilpass etter nsket smak)

15-20g maisenna

3 eggeplommer

Ha melk og sukrin+ i en kjele. Del vaniljestenger p langs og skrap ut frene, og ha bde vaniljestenger og fr i melkeblanding (evt. ta i nsket mengde vaniljepulver)

Varm opp til kokepunktet p svak varme

Sett kjele til side og la det st trekke litt.

Pisk eggeplommer sammen med maizenna.

Sil melkeblandingen og ta ut vaniljestenger.

Pisk halvparten av melken sammen med eggeplommer/maizenna i egen bolle.

Hell alt tilbake i kjelen , og varm opp p nytt p svak varme. Rr hele tiden. Trekk til side nr den nr kokepunktet og begynner tykne. Avkjles..

Hper det smaker :)

#kos #bursdag #mat #dessert #barn #barnebursdag #hverdag #blogg #sukkerfri

Legg til en kommentar

Happy Friday :)




Vi fr besk fra Troms i helgen, og i tillegg skal vi feire min nev sin 3 rs dag.. S hva er da bedre enn lage et sukkerfritt alternativ til bursdagsgodt /dessert?

Oppskrift kommer p bloggen senere i dag. Happy Friday :)

#happy #fredag #kos #hverdag #bursdag #mat #dessert #barn

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits