matfoross.blogg.no

Tips til barnebursdag

Hva med gelebåter ?






Disse er enkle å lage, uten sukker og både barn og "voksne" elsker dem :)

Dette trenger du :

3 modne appelsiner
3.5 dl vann (1.75dl pr. Farge)
1.5 dl Fun light saft (jeg brukte bringebær og fruktfest). Om du vil lage 2 farger tar du 0.75 dl saft av hver farge.
7 stk Gelatinplater (3 1/2 stk pr. gele om du lager to farger)

Slik gjør du:

Ha 2 skåler med kaldt vann og legg 3.5 gelatinplater i hver skål. La de ligge til de er myke ca 5-10 min.
Ta 2 små kasseroller og hell i 3.5 dl vann i hver kasserolle.
Kok opp vannet og ta det av platen.
Ta gelatinplatene ut av skålene og klem mest mulig vann av gelatinplatene, legg de oppi det kokte vannet i hver sin kasserolle. Rør til alt er oppløst.
Hell i fun light saft, en farge i hver kasserolle. Rør.

Del appelsinene i 2 deler.
Bruk en kniv med tagger men ikke så veldig skarp. Skjær rundt fruktkjøttet inntil skallet. Bruk en spiseskje og "grav" så appelsinkjøttet ut. Legg dette i en bolle. Rengjør alle de halve appelsinene på samme måte.

Hell hver type gele i 3 halve appelsiner. Om ikke appelsinene står støtt kan du evt. bruke papir, aluminiumsfolie etc under for å støtte appelsinene.
Settes kjølig til de er helt stive 5-6 timer.
Deles i båter og så har du fine gelebåter som faller i smak hos de fleste og iallefall suksess hos de minste.

Tips: appelsinkjøttet kan fryses og evt. Brukes i en smoothie senere f.eks denne





.
#blogg #mat #oppskrift #barn #bursdag #helse #kosthold #sol #sommer #utensukker #familie #mamma #hverdag #dessert #kos

Legg til en kommentar

Tips til sukkerfri barnebursdag/dessert

I dag laget jeg sukkerfri blåbærgele og det kan anbefales til enhver anledning ; barnebursdag, dessert, kos etc

Tar noe lenger tid å lage enn Freia sin gele, men smaker mye bedre og er dessuten uten sukker

Denne oppskriften gir en passe stor porsjon, men det er ingenting i veien for å doble den :)

 

5dl vann

200gr frosne blåbær ( Om ikke du har selvplukkede i fryseren så koster en pose med 400gr bare kr6,90 på Rema)

ca 25gram sukrin + (viktig å prøve seg frem om du vil ha mer eller mindre. Bruker du vanlig sukrin må du nok øke litt fra oppskriften)

6 plater gelatin

Kok opp vann, bær og sukrin+ i en panne. La koke ca 20min.

Når det er 10min igjen av koketiden legger du gelatinplatene i kaldt vann.

Etter at bærene har kokt i 20min siler du disse.

Ta gelatinen ut av det kalde vannet, vri godt og rør så dette inn i den silte bærlaken.

Hell over i porsjonsskåler, silikonformer etc og settes kaldt..

Etter noen timer er det bare å nyte... Tips : om du vil lage figurer i småformer anbefaler jeg at disse stivner i fryseren, da er de lettere å få ut av formene, og når de tiner smaker de supert :)

ADVARSEL ..... Garantert blå tenner og tunge, men sånn blir det når man bruker ekte blåbær :)

 

Smaker himmelsk med sukkerfri vaniljesaus :

5dl melk

ca 40gr sukrin +

2 vaniljestenger eller vaniljepulver (tilpass etter ønsket smak)

15-20g maisenna

3 eggeplommer

Ha melk og sukrin+ i en kjele. Del vaniljestenger på langs og skrap ut frøene, og ha både vaniljestenger og frø i melkeblanding (evt. ta i ønsket mengde vaniljepulver)

Varm opp til kokepunktet på svak varme

Sett kjele til side og la det stå å trekke litt.

Pisk eggeplommer sammen med maizenna.

Sil melkeblandingen og ta ut vaniljestenger.

Pisk halvparten av melken sammen med eggeplommer/maizenna i egen bolle.

Hell alt tilbake i kjelen , og varm opp på nytt på svak varme. Rør hele tiden. Trekk til side når den når kokepunktet og begynner å tykne. Avkjøles..

Håper det smaker :)

#kos #bursdag #mat #dessert #barn #barnebursdag #hverdag #blogg #sukkerfri

Legg til en kommentar

Happy Friday :)




Vi får besøk fra Tromsø i helgen, og i  tillegg skal vi feire min nevø sin 3 års dag.. Så hva er da bedre enn å lage et sukkerfritt alternativ til bursdagsgodt /dessert?

Oppskrift kommer på bloggen senere i dag.  Happy Friday :)

#happy #fredag #kos #hverdag #bursdag #mat #dessert #barn

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits