matfoross.blogg.no

Lun blåbærdessert med is

Dette er kjempegodt og jeg brukte følgende til 4 personer :

5dl frosne blåbær

2dl valnøtter

2.5dl glutenfrie havregryn store

1dl mandelmel

0.5dl kokosmasse

3ts kanel

en liten klype salt

1.5 dl lys lønnesirup

0.5dl rapsolje for baking

Slik gjør du :

La de frosne blåbærene få et raskt oppkok og sil av mesteparten av saften.

Legg bærene i bunnen av en smurt ildfast form.

Sett stekeovnen på 175grader

Bland hakkede valnøtter med havregryn, mandelmel, kokosmasse, kanel og salt.

Tilsett så lønnesirup og rapsolje.

Legg blandingen over blåbærene som er i bunnen av formen.

Strø litt kanel og evt. litt cocosasukker (kokosblomstsukker) på toppen

Sett i ovnen ca 25minutter (skal være litt crisp og lett brunet)

Ta ut av ovnen og avkjøl litt.

Anrett i en dessertskål sammen med litt blåbærsaft og sukkerfri vaniljeiskrem (eller hvilken is du vil selvfølgelig )

Ha gjerne noen ferske blåbær på toppen.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #dessert #is #blåbær #tips #hverdag #kos #familie

Legg til en kommentar

Lyst på noe søtt og godt




I går hadde jeg så lyst på noe søtt og godt og resultatet ble bare himmelsk.. Det stoppet søtsuget og selv om jeg ikke er så "fan" av kunstige søtningsmidler, så blir det av og til litt unntak... For meg er det et bedre alternativ enn mye sukker, for da skyter blodsukkeret mitt til himmels, og det ønsker jeg ikke.

 

Dagens kos ble derfor dette :

Sukkerfri vanilje is

mandelskiver

jordbær

litt revet 86%sjokolade

For en fest dette ble.... :)

Ønsker dere en fin kveld

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #dessert #utensukkeroghvetemel #matfoross #is #sukkerfri #hverdag

Legg til en kommentar

Sitronmousse




Forfriskende & Herlig dessert

Til 3 personer trenger du :

3 plater gelatin

150gram tyrkisk naturell yoghurt

Saften av 1 økologisk sitron (ca 0.5dl)

2små eggehviter

ca 2ss sukrinmelis

3ss vann

Slik gjør du :

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er myke

Bland tyrkisk yoghurt og sitronsaft. Smak til med sukrin melis. Skal være en syrlig dessert.

Stivpisk eggehvitene i en egen bolle.

Kok opp 3ss vann, klem vannet av gelatinplatene og legg i det kokende vannet slik at de oppløses.

Helles i en tynn stråle i yoghurtblandingen mens du rører

Vend inn de stivpiskede eggehvitene og bland forsiktig.

Ha over i serveringsskåler.

Settes kaldt i kjøleskap 1-2timer. Ha gjerne litt plastfolie over dessertskålen.

Serveres med litt revet vasket sitronskall, bær, frukt, revet sjokolade etc. I dag brukte jeg fersk ananas, blåbær og to små biter stratossjokolade..

Er lov med litt sukker her i påskedagene :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #hverdag #påske #sitron #dessert #desserttips #matfoross




 

Legg til en kommentar

Enkel sukkerfri gele

Dette er en enkel og sukkerfri gele.

Jeg brukte:

3dl ublandet sukkerfri saft

10plater gelatin

7dl vann

 

Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann ca 5min

Kok opp vannet

Ta av platen og tilsett ublandet saft.

Skvis gelatinplatene og tilsett disse i saft/vann blandingen

Rør godt.

Helles i en stor bolle eller dessertskåler og settes i kjøleskap til geleen er stiv.

ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #utensukkeroghvetemel #matfoross #desember #gele #kos #familie #jul

 

Legg til en kommentar

Pæredessert

Herlig dessert eller som kveldskos når du har lyst på noe søtt og godt.

til 4 personer trenger du :

2 pærer

Akasiehonning

Kanel

Valnøtter

Is (Vi bruker ferdigkjøpt sukkerfri is eller hjemmelaget)

evt. vaniljekesam

 

Slik gjør du :

Skrell pærene og del de på langs

Bruk en teskje og hul ut kjernen/frødelen

Legg i valnøtter i "gropen"

Litt akasiehonning og kanel over pærene og nøttene

I stekeovnen på 180gr i ca 30min

Spises mens de er lunkne sammen med litt is eller vaniljekesam

ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #opppskrift #kos #familie #høst #november #dessert #is #frukt #utensukkeroghvetemel #matfoross #mamma

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits