Lun blåbærdessert med is
Dette er kjempegodt og jeg brukte følgende til 4 personer :
5dl frosne blåbær
2dl valnøtter
2.5dl glutenfrie havregryn store
1dl mandelmel
0.5dl kokosmasse
3ts kanel
en liten klype salt
1.5 dl lys lønnesirup
0.5dl rapsolje for baking
Slik gjør du :
La de frosne blåbærene få et raskt oppkok og sil av mesteparten av saften.
Legg bærene i bunnen av en smurt ildfast form.
Sett stekeovnen på 175grader
Bland hakkede valnøtter med havregryn, mandelmel, kokosmasse, kanel og salt.
Tilsett så lønnesirup og rapsolje.
Legg blandingen over blåbærene som er i bunnen av formen.
Strø litt kanel og evt. litt cocosasukker (kokosblomstsukker) på toppen
Sett i ovnen ca 25minutter (skal være litt crisp og lett brunet)
Ta ut av ovnen og avkjøl litt.
Anrett i en dessertskål sammen med litt blåbærsaft og sukkerfri vaniljeiskrem (eller hvilken is du vil selvfølgelig )
Ha gjerne noen ferske blåbær på toppen.
ENJOY :)
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #dessert #is #blåbær #tips #hverdag #kos #familie