matfoross.blogg.no

Granola

Herlig frokostblanding med enkle og gode ingredienser. Raskt gjort og smaker kjempegodt p f.eks tyrkisk yoghurt og litt frukt/br.





Du trenger:

2.5 dl valntter
7.5 dl glutenfrie havregryn
0.5 dl lnnesirup
0.7dl smeltet kokosolje
2 ss lyng/blomsterhonning
1/4 ts salt
1/2 ts vaniljeekstrakt

Slik gjr du:

Sett stekeovnen p 150grader
Bland havregryn og hakkede valntter i en bolle.
Smelt kokosoljen i en kasserolle over svak varme
Bland kokosolje, lnnesirup, salt, vaniljeekstrakt og honning godt sammen.
Hell over havregrynene og vanttene og bland godt.

Legges over p bakepapirkledd stekeplate.
Stekes midt i ovnen ca 25-30min. Rr litt underveis og pass p slik at ikke blandingen brenner seg.
Avkjles
"Knekk" i biter og ha over p tett glass/boks.

Enjoy :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #frokost #granola #hverdag #matfoross

Legg til en kommentar

Frokostblanding med sjokolade

Frokostblanding




Smaken er forskjellig og denne frokostblandingen fikk blandede "karakterer" her hjemme. Mannen i huset liker den kjempegodt, jeg synes den er passe god, mens barna likte den ikke... S denne kunne vi ikke bli enig om var supergod, passe god eller drlig. Tror nok det har mye gjre med den mrke sjokoladen, er nok litt for bitter i smaken til at barn liker den. Glemte ta bilde da jeg hadde tilsatt sjokoladen og rosinene, derfor er bildet kun av blandingen uten dette :)

Vil du prve s er oppskriften slik :

3dl kologiske havregryn (dette har de p alle dagligvarebutikker)
1/2 dl sesamfr
1/2 dl solsikkekjerner
1/2 dl kokosmasse

1dl mandler (finhakket)
1/2 dl mandelmel
1ss green choice peanttsmr (NB!m vre mykt) Dette peanttsmret finnes p de fleste dagligvarebutikker.
Ca 1dl vann eller melk
1ss sukrin +

175gr 20-30min (pass p s blandingen ikke blir brent)

Etter steking avkjles muslien og tilsettes 50gram finhakket mrk sjokolade (70 eller 86%) samt 4 ss rosiner.

Bland godt og oppbevares i tett glass/boks.

Her er andre frokostblandingvarianter som du kan lage f.eks denne, denne eller denne varianten

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #frokost #frokosttips #utensukkeroghvetemel #matfoross #sunt

Legg til en kommentar

Herlig frokostblanding

Lettlaget og kjempegod :)




Du trenger :

5dl havregryn

0.5dl sesamfr

2dl mandler

1dl valntter

1dl hasselntter

1dl solsikkekjerner

0.5dl appelsinjuice

0.5dl cocosa sukker (evt. sukrin gold)

1ss honning

1ss kokosolje (nytral)

Slik gjr du :

Sett stekeovnen p 140grader

Ha appelsinjuice, kokosolje, cocosasukker og honning i en kasserolle og varm opp p svak varme slik at alt blir flytende.

Ha hasselntter og mandler i en blender/chopper e.l og hakk disse til det er bare veldig sm biter igjen. Ha over i en bakebolle

Hakk valntter for hnd i sm biter og ha over i bakebollen.

Ha s havregryn, sesamfr, solsikkekjerner oppi bakebollen. Blandes sammen med det andre.

Tilsett den lunkne blandingen av juice,kokosolje,cocosasukker og honning og bland alt godt sammen.

Legges fint utover en bakepapirkledd stekeplate.

Settes i ovnen p midterste rille ca 20-30min (rr etter ca 10-15min)

Pass p s ikke blandingen blir brent.

Ta ut av ovnen, avkjl og ha over p tett glass/boks.

Tilsett gjerne litt rosiner i blandingen eller bare dryss litt rosiner over nr den skal spises.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #oppskrift #hverdag #frokost #granola #frokostblanding #familie #morgen #kos #utensukkeroghvetemel #matfoross

Legg til en kommentar

Frokostblanding uten sukker og tilsetningsstoffer

Laget raskt og smaker himmelsk. Til bruk p yoghurt, sammen med melk, p havregrten, p pannekaker etc...





Hva med gi litt som gave til venner og familie?

For lage dette trenger du :

5 dl div. Usaltede ntter f.eks cashew, hasselntter, makadamiantter
2 dl pekanntter

1 ts kanel

2 ss kokosolje/cocosa

6ss akasiehonning

2.5 dl kokosmasse

2.5 finhakkede mandler

2dl gresskarkjerner

1 1/2 dl rosiner




Slik gjr du :

Sett stekeovnen p 150grader

Smelt kokosolje og honning p svak varme

Finhakk mandler,pekanntter samt de andre nttene (gjerne i en chopper/food prosessor)

Hell dette i en bolle. Tilsett gresskarkjerner, kokosmasse og kanel.

Tilsett honning og kokosolje og bland godt

Strykes jevnt utover en bakeplate dekket med bakepapir.

Stekes i ca 15 min (pass p s det ikke blir brent)

Taes ut og avkjles

Tilsett rosiner og bland godt.

Haes over i tette bokser/ glass nr det er helt avkjlt

Oppbevar gjerne i kjleskap.

Frokostblanding helt uten hvitt raffinert sukker og tilsetningsstoffer.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #frokostblanding #kos #utensukkeroghvetemel #matfoross #frokost #kveldskos #hst #oktober #mamma #familie

Legg til en kommentar

Hjemmelaget frokostblanding med ....

peanttsmr...




Jeg lager mange forskjellige frokostblandinger og n er det denne varianten med peanttsmr som serveres.

Vil du prve?

Da trenger du :

1 1/2 dl peanttsmr (jeg bruker green choice chrunchy peanttsmr som fes i de fleste butikker)

5 dl havregryn

2 ss akasiehonning

3ss smeltet cocosa/kokosolje

1 ss kanel

2 ts vaniljeessens

Slik gjr du :

Sett stekeovnen p 175gr

Peanttsmret m vre mykt, s det m st i romteperatur en stund fr du bruker dette.

Smelt kokosolje over svak varme sammen med honningen

Ha peanttsmr og de andre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Tilsett kokosoljen og honningen og bland alt godt sammen.

Legg alt over p en bakepapirkledd stekeplate

Stekes midt i ovnen ca 10-15 min (pass p s det ikke blir brent)

Vend litt p blandingen etter ca halv steketid

Taes ut av ovnen og avkjles.

Ta frokostblandingen over p lufttett glass/boks. Jeg oppbevarer denne i kjleskap.

Serveres sammen med yoghurt, melk, opp havregrt, med frukt/br, kanel, honning etc..

nsker du lage andre varianter av frokostblandinger/granola, s kan du for eksempel forske denne eller denne.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #frokost #frokosttips #tips #mat #oppskrift #hverdag #hst #oktober #familie #mamma #kos #utensukkeroghvetemel #matfoross

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits