matfoross.blogg.no

Vegetargryte og Morsdag

For en deilig vegetargryte dette ble.... Denne laget jeg dobbelporsjon av og det er jeg glad for..




Vil du prøve?

 

Til 2-3personer:

3-4 gulerøtter

1stor søtpotet

2 gule løk

1stor squash

1 gul paprika

1rød paprika

1liten kålrabi

1pk brune salatbønner (ferdig til bruk)

Ca 3dl grønnsaksbuljong

2-3dl kremfløte

2hvitløksfedd

Smør til steking

Salt og pepper

Litt sitronsaft

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk og løk. Stek løken myk i litt smør.

Skyll bønnene godt og tilsett disse samt grønnsaksbuljong sammen med løk/hvitløk, og kok opp.

Hell over i en ildfast form og stek på 200grader i 25min.

Skrell kålrot, gulerøtter og søtpotet og del i små terninger.

Vask paprika og squash og kutt i ca 2cm skiver.

Ta ut formen fra stekeovnen og bland grønnsakene sammen med det andre.

Stekes i ovnen i 15minutter.

Ta ut formen, ha i fløte og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Sett formen inn igjen i ovnen og stek i ytterligere 15minutter til alle grønnsakene er møre.

Nytes alene eller sammen med litt grovt brød/knekkebrød.

Og siden det er morsdag i dag benytter jeg dette innlegget til å ønske alle mødre som er innom min blogg en riktig fin morsdag :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #middag #middagstips #kos #familie #utensukkeroghvetemel #matfoross #oppskrift

Legg til en kommentar

Regnbueomelett

Denne varianten pleier jeg å lage uten kjøtt, men den smaker også veldig godt med sprøstekt bacon eller stekt kjøttpølse i.





Til 4 personer trenger du :

8 egg

8ss helmelk

1stk Blomkålhode
3 Gulerøtter
1/2 Brokkoli

1 Rød paprika
1 Gul løk

1 Rødløk

1 boks mais uten tilsatt sukker


Revet ost ( Norwegia og Cheddar)
Rapsolje til steking

Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og stek disse i litt rapsolje i en stekepanne eller wokpanne.

Stekes noen minutter før du tilsetter rød og gul løk skjært i båter samt paprika i biter.

Stekes til de er blitt litt møre

Skrell gulerøttene og rasp dem på et rivjern.

Tilsett i pannen sammen med grønnsakene på slutten av steketiden, og stekes et par minutter.

I en bolle haes egg, melk og salt/pepper. Vispes godt.

Tilsett alle grønnsakene i bollen og vend inn i eggeblandingen.

Varm opp en stekepanne med litt rapsolje.

Hell i omelttblandingen.

Strø over masse deilig revet oss (gjerne en blanding av f.eks norwegia og cheddar)

Strø maiskorn på toppen.

Stekes på svak/middelsvarme til omeletten har stivnet. Bruk gjerne lokk

Serveres med eller uten brød.

ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #hverdag #høst #omelett #middag #middagstips #grønnsaksrett #sunt #familie #mat #kos #utensukkeroghvetemel #matfoross

Legg til en kommentar

Fylte paprika

Hva med en ny matrett på menyen?





Her ble det servert varm mat til resten av familien, mens jeg prøvde meg på en kald middag.. Og jeg ble positivt overrasket. Noen mener nok at slik kaldrett ikke er middag og jeg har nok ment det samme tidligere selv... Men nå har jeg endret mening.. Ikke bare var det helt ok å spise en kald middag til en forandring, men det som var fantastisk var at magen ble så glad.. Dvs jeg ble helt passelig mett og holdt meg stabilt mett i mange timer.. Blodsukkeret holdt seg stabilt, og kroppen fikk tilført proteiner, gode vitaminer og sunt fett.

Vil du prøve?

Du trenger til 1 person:

1/2 stor moden avocado
1/2 boks med store hvite bønner (klar til bruk)
1/2 rødløk
1/2 lime
Litt mais (uten tilsatt sukker)
Fersk eller tørket koriander
Litt salt og pepper
1/2 rød paprika

Del avokado, og mos avokadokjøttet. (Om du tar vare på den andre halvdelen av avokadoen, så la steinen være i, da blir den ikke så fort brun)
Legg den halve boksen med hvite bønner i en sil og skyll godt med kaldt vann. Mos deretter bønnene og bland med den moste avokadoen.
Kutt opp en halve rødløken i små biter og bland sammen med avokado og bønnene.
Krydre litt med koriander, salt og pepper.
Skvis saften av den halve limen over blandingen.
Vask paprikaen, del den i to og skrap ut frøene.
Legg bønne og avokadoblandingen i den halve paprikaen
Litt mais på toppen





Håper det smaker :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #mat #oppskrift #familie #sunt #utensukkeroghvetemel #matfoross #høst #oktober #mamma
Legg til en kommentar

Supersunn og mettende Avokadosalat med fetaost og kikerter

Herlig og mettende salat full av sunnhet :)

Til 2-3 voksne trenger du:

2 avokadoer (modne)

1 eske kikerter

1 stor agurk eller 2 små

Litt koriander (fersk eller tørket)

2 vårløk

1 liten rødløk

1/2 pk fetaost (evt. mer om du ønsker det)

salt/pepper

Juice fra 1/2 til 1 lime

Slik gjør du :

Skyll kikertene godt i kaldt vann i et dørslag

Tørk de litt med et rent kjøkkenhåndkle  og "skvis" av det ytterste laget på kikertene. Dette er enkelt, men tar litt tid. Det er ikke nødvendig, men kikertene smaker bedre når det ytterste laget er av synes jeg.

Legges over i en salatbolle

Vask og skjær agurk i små biter og tilsett i salatbollen (jeg pleier å ta av det ytterste grønne skallet på agurken med en grønnsakshøvel før jeg skjærer den i biter)

Del opp fetaosten i små biter og legg over sammen med kikertene

Del opp avokadoene og legg i salatbollen

Tilsett opphakket vårløk, rødløk og smak til med salt/pepper og limejuice.

Settes kaldt i kjøleskapet ca 15-30min før den skal spises, da blir salaten ekstra god.

Salaten kan spises seperat eller sammen med  f.eks kjøtt/kylling.

 

Velbekomme

 

#hahstag #blogg #inspirasjon #mat #oppskrift #helse #kosthold #mat #hverdag #sol #sommer #ferie #mamma #familie #kos #middag #vegetar #sunt #utensukkeroghvetemel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg til en kommentar

Stekt rosenkål

I går laget jeg stekt rosenkål som jeg hadde til laksemiddagen. Det var virkelig en suksess og derfor deler jeg dette enkle rosenkåltipset med dere.

Rosenkål er en super kilde til helsebringende plantestoffer, fytokjemikalier og antioksidanter. Rosenkål er rik på vitamin C og en kilde til vitamin K, kostfiber og folat.




Til 2 personer trenger du :

ca 300gr frosne eller ferske rosenkål (jeg brukte frosne)

2 hvitløksfedd

smør til steking

litt revet hvitost

 

Slik gjør du :

Kok opp vann i en kasserolle og ha i rosenkålen. Gi den et kort oppkok. Hell av vannet og skyll med litt kaldt vann.

Ha litt smør i en stekepanne og ha denne på middels varme.

Skjær av den harde "stilken" på rosenkålen. Del rosenkålen i 2 og legg disse i stekepannen.

Rens hvitløsfedd og bruk hvitløkspresse. Ha hvitløken i stekepannen sammen med rosenkålen.

Stekes noen minutter på middels varme, rør innimellom og la rosenkålene få litt brun farge.

Skru litt ned på varmen og legg over litt revet ost. Når osten er litt smeltet så er det ferdig.

Velbekomme

.
#blogg #mat #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #sunt #utensukkeroghvetemel #middag #mamma #ferie #sol #sommer #

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits