matfoross.blogg.no

Herlige ntter

Ntter i lnnesirup :)
Raskt gjort og smaker nydelig.

Glemte ta bilde av ntteblandingen, s jeg mtte lne et bilde fra mat-helse.no



Slik gjr du :

Sett stekeovnen p 180gr

Ta ca 4dl forskjellige usaltede ntter f.eks mandler, hasselntter, cashew, parantter, pekanntter, valntter i et literml.

Tilsett ca 3-4ss lnnesirup
En liten klype himalayasalt eller havsalt. (Kan slyfes)

Bland godt slik at alle nttene har ftt sirup p seg.

Legg nttene utover p en bakepapirkledd stekeplate

Settes litt hyt oppe i ovnen ca 8-10 min ( pass p s de ikke blir brent)

Avkjl p bakeplaten ca 30 min

Ha over i et norgesglass el.lign. Skal du gi noen i gave kan du f.eks bruke en liten glasskrukke eller evt. en liten cellofanpose.

Oppskriften fant jeg her

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #utensukkeroghvetemel #matfoross #kos #jul #desember

Legg til en kommentar

Nydelige brune pinner gjort i en fei :)

Disse var ste og skikkelig gode. Oppskriften fant jeg p BeritNordstrand.no.





Vil du lage slike s trenger du:


150gr smr

2 dl rrrsukker

4dl kologisk grovmalt speltmel

2ts vaniljesukker

2ts natron

3ss lnnesirup


Slik gjr du :

Sett ovnen p 200gr

Ha bakepapir p en stekeplate

Kjr smr og sukkeret hvitt

Tilsett resten av ingrediensene

Bland deigen godt sammen og del i 2 like store deler

Form hver del til en plse, legg p bakepapiret og trykk ganske flate (bruk evt. en kjevle)

Stekes i 10min p midterste rille

Avkjles p rist og oppbevares i tett boks

ENJOY :)



Jeg kjpte sukkeret og melet p helsekostbutikken, og om du leser p Berit Nordstrands sin informasjon om disse produktene, s forklarer hun der hvorfor disse produktene er mye bedre alternativ enn vanlig hvetemel og sukker. Her er et lite utdrag fra teksten hennes :

"I oppskriften Perles brune pinner under har vi byttet ut hvitt sukker med annen smartere stning. Hvitt sukker pvirker kroppens immunforsvar og blodceller som Luke, negativt, men gjennom enkle grep som erstatte raffinert sukker med rrrsukker, lnnesirup og honning i mange av julens tradisjonelle smkakeoppskrifter, oppnr man en langsommere blodsukkerstigning samtidig som kroppen nyter godt av deres helsefrembringende egenskaper ? uten at det gr ut over den gode smaken."

Disse blir garantert med som en del av julekosen her hos oss .


.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #jul #oppskrift #mat #kaker #julekaker #kos #familie #desember

Legg til en kommentar

Kransekakekuler

Gode og lettlagde kransekakekuler. Jeg brukte oppskriften til flinke Linda Stuhaug, men laget kuler istedenfor kransekakestenger.





Jeg fikk 11 kransekakekuler av denne deigen :

100gr mandler

60gr dadler (uten stein)

2-3drper mandelessens

bittelitt salt

40gr sukrinmelis

1/2 eggehvite

Slik gjr du :

Ha mandler og dadler i en food prosessor og kjr til alt er smuldrete. Vend inn mandelessens, salt og sukrinmelis. Tilsett s litt og litt eggehvite til du fr riktig konsistens (slik at deigen kan formes uten vre for klissete). Har du brukt for mye eggehvite kan du ha i litt mandelmel for at deigen skal bli mindre klissete. Form til sm kuler i hendene. Legges p bakepapirkledd stekeplate.

180gr ca 8-12 minutter. Avkjles helt fr de rulles i smeltet sjokolade/kokos el.lignende.

Nytes f.eks med en god kopp kaffe :)

Oppbevares kaldt i en kakeboks el.lign

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #utensukkeroghvetemel #matfoross #vinter #desember #kake #jul #hverdag

Legg til en kommentar

Glutenfrie Lussekatter

I dag er det Lucia dagen og for frste gang har jeg prvd meg p glutenfrie lussekatter. Jeg bruker ikke s mye glutenfritt mel til vanlig, men som alternativ til hvetemel for de som ikke tler det, s er disse glutenfrie bollene et godt valg :)





Disse kan selvflgelig ogs lages som vanlige boller ved at du bare kutter gurkemeien/safran i deigen.

Vil du prve disse s er oppskriften slik:

1 boks kesam
3dl varmt vann
2ss fiberhusk (kjpes p helsekost eller dagligvarebutikk)
3 ss jyttemel (fes kjpt bla.p Meny)
50gr gjr
6 ss kokosolje ( nytral) (kjpes p helsekost)
nesten 1dl sukrin + (kjpes p helsekost) (bruker du vanlig sukker tar du ca 1.5dl)
Ca 1 ts kardemomme
1/4ts salt
1/2 til 1 gr safran (eller litt gurkemeie)
1 pk semper finmel (fes kjpt bla.p Meny)

Ha kesam i en bolle. Tilsett varmt vann, men ikke for varmt.
Rr dette sammen, tilsett fiberhusk og jyttemel og la kjkkenmaskinen g 5-8 min, slik at deigen har ftt en fin struktur.
Blandingen br n vre "fingervarm". Tilsett gjr, olje, sukrin+, krydder, salt og sempermel. Elt godt sammen, dekk til og sett til heving ca 30min.
Trill ut deigen p en plate med litt olje eller rull ut i hnden med olje p hnden. Trill en lang plse, del opp i passe biter og form til lussekatter eller boller.
Legg p en bakepapirkledd stekeplate, dekk til og hev ca 40min
Pensle med egg og stekes p 225gr i 12-15min.

Disse blir jo ikke som vanlige boller med hvetemel og sukker, men ble gode og de kan spises som de er, eller f.eks med litt brunost p :)

Denne oppskriften fant jeg p godmorgennorge. , men jeg har byttet sukker med sukrin+ og rapsolje med kokosolje(cocosa nytral)





.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #hverdag #boller #lussekatter #utensukkeroghvetemel #matfoross #glutenfri #kos #familie #desember #jul #vinter

Legg til en kommentar

Kaffelatte med julestemning

Mmmmm.... Lyst p kaffe med julestemning?





Denne minner om Starbucks sin "julekaffe"

Til 2 store kopper trenger du:

3dl vann

0.5 dl cocosa sukker

1 ts malt ingefr om du vil ha den litt "sterk", ellers tar du bare litt mindre ingefr f.eks 3/4dels ts.

0.5 ts kanel

0.5 ts vaniljepulver

3 dl ferdig kaffe

2dl helmelk

Slik gjr du:

Bland vann,kanel,ingefr, cocosasukker og vaniljepulver i en kjele.

Kok opp og la smkoke ca 5-10min. Rr godt underveis s det ikke svir seg.

Trakt kaffe.

Ha melk i egen kjele og kok opp. Husk vispe hele tiden s den ikke svir seg.

Ha kaffen over i vann/sukkerblandingen og bland godt.

Hell i 2 store kopper

Topp med varm melk.

Et lite kaneldryss p toppen, rr godt og nyt en herlig kopp julelatte :)

Oppskriften p denne herligheten fant jeg p bloggen tattavkvinnene.blogg.no

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #mamma #familie #kos #jul #november #hst #utensukkeroghvetemel #drikke #matfoross

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits