matfoross.blogg.no

Nydelig eplekake uten sukker

Fikk s lyst p kake en kveld forrige uke, og dette ble en enkel og velsmakende eplekake... Vil du prve denne s brukte jeg :



3 egg

1 dl sukrin +

1 dl cocosa sukker (kokosblomstsukker)

1dl bokhvetemel

2dl siktet kologisk speltmel

ca 35gram smr

100gram kesam

1.5ts bakepulver

1ts kardemomme

1ts kologisk vaniljepulver

1 liten klype salt

3 epler

Slik gjr du:

Sett stekeovnen p 175gr

Pisk egg til eggedosis sammen med sukrin+, cocosa sukker, kardemomme og salt.

Tilsett smeltet smr og kesam og rr forsiktig.

Deretter tilsetter du bokhvetemel, bakepulver og siktet speltmel.Bland forsiktig i til en smidig rre.

Ha rren over i en rund kakeform.

skrell epler i bter og rull dem i litt cocosa sukker eller sukrin +, og stikk eplebitene nedi kaken.

Str godt med kanel over hele kaken.

Stekes midt i ovnen ca 40min eller til den er gjennomstekt.

Test med en kakepinne eller evt, en tannpirker at kaken er gjennomstekt.

avkjles til kaken er lunken.

Deles i porsjonsstykker og nytes f.eks sammen med litt sukkerfri vaniljeis :)

ENJOY :)

Inspirasjon til oppskriften fant jeg for en stund siden p nettet, men har dessverre glemt skrive opp hvor jeg fant den.. I originaloppskriften er det brukt vanlig mel, jeg har brukt speltmel og bokhvetemel og derfor laget min egen variant.

#hahstag #blogg #kake #eplekake #mat #matfoross #kos #familie #hverdag #kosthold

Legg til en kommentar

Sjokoladekake




Sjokoladekake med mrk sjokolade og speltmel. Smaker kjempegodt :)

Oppskriften fant jeg hos melissaspania.

For lage denne kaken trenger du :

150gr smr

150gr mrk sjokolade (jeg brukte 100gr 70% og 50gr 86%)

3 egg

2dl kokosblomstsukker

1ss vaniljepulver

2dl grovt speltmel (kan selvflgelig bruke fint om du nsker det)

1/2 ts bakepulver

ca 110gram kvernede mandler

Slik gjr du :

Smelt smret over svak varme. Ha kjelen av varmen og ha i sjokoladen, la sjokoladen smelte i smret.

Ha det over i en kjkkenmaskin eller bakebolle

Ha i ett egg om gangen og rr godt mellom hvert egg.

Bland i kokosblomstsukker, mel, vaniljepulver, bakepulver og kvernede mandler.

Ha rren i en smurt liten form

Stekes p 175gr i ca 15-20min. Kaken skal vre litt blt i midten som en brownie, da er den perfekt.

Avkjles og ha over litt revet kokos fr servering.

Ha gjerne litt sukkerfri is, vaniljekesam eller tyrkisk yoghurt til kaken.

ENJOY :)




.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #mat #kake #sjokolade #sjokoladekake #nam #hverdag #matfoross

Legg til en kommentar

Sunnere og Kjempegode Muffins




Dette er oppskrift til ca 16stk

Du trenger :

3 dl siktet kologisk speltmel

2dl kologisk speltmel grov

1 1/2ts natron

1ts vaniljepulver

1/2 ts vaniljeessens

1 dl rrrsukker (dette kjpes bla p helsekost)

2 modne bananer

1/2ts salt

1/2dl rapsolje for baking

2 epler

ca 1dl vann

En hndfull valntter

En hndfull rosiner

Slik gjr du :

Mos bananer, riv eplene og hakk valnttene.

Bland sammen meltyper, vaniljepulver, vaniljeessens,salt og natron

I en egen bolle blander du olje og rrrsukker.Tilsett s moste bananer,epler og vann.

Bland sammen den vte og den trre blandingen

Ha oppi rosinene og hakkede valntter

Fyll i muffinsformer

Stekes ca 20-25 midt i ovnen p 200grader

ENJOY :)

Muffinsene kan fryses

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #muffins #matfoross #sunt #vr #lrdag #hverdag

Legg til en kommentar

Bollefest med honning




Disse bollene har jeg laget etter oppskrift fra Beritnordstrand.no.

Istedenfor raffinert hvitt sukker brukes det sommerhonning, og istedenfor vanlig siktet hvetemel er det brukt Dala kologisk landhvete. Dala landhvete har god bakeevne og kornet har naturlig lavt innhold av gluten i motsetning til vanlig hvitt siktet hvetemel, hvor kornet er veldig bearbeidet, har lite mineraler og har mer stivlese og sterkere gluten.

Dette trenger du:

1kg Dala Landhvete ( kan kjpes hos norsk urkorn.no)
150gr smr
1dl sommerhonning (skal de spises som de er uten noe syltety, rosiner i el.lign kan du gjerne ta litt mer honning i deigen)
5 dl kologisk helmelk (dette kjper jeg p Meny)
2.5ts trrgjr
0.25 ts kardemomme
0.5 ts salt

Slik gjr du :

Smelt smret p lav temperatur i en kjele.
Smelt honningen ved ca 40gr s det blir flytende
Bland det trre godt i en bolle og sl p sakte elting og tilsett det vte. Elt sakte i 5-7 minutter
Heves p et lunt sted et par timer (eller evt. over natten)
Bak ut bollene (18-20stk), tilsett gjerne rosiner i noen av bollene og sett p bakepapirkledde stekeplater.
Etterhev deigen i 1time
Pensle bollene med egg
Stekes ca 13-15min p 220grader

Bollene smaker aller best nystekte :)

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #boller #matfoross #hverdag

Legg til en kommentar

Sjokoladefondant




Liker du mrk sjokolade? Dette er en velsmakende og sunnere variant av sjokoladefondant.

Passer ypperlig som en dessert/kakevariant n i psken.

Denne oppskriften gir 4 sm kaker (formene er kjpt p Europris).

Du trenger :

100gr mrk sjokolade (jeg bruker 70%)

4ss kokosolje (Cocosa) jeg bruker den med brunt lokk som er uten smak/lukt

2 egg

1/2ts vaniljeekstrakt

en liten klype mineralsalt (jeg bruker Himalayasalt)

2ss kokosblomstsukker (cocosasukker)

2ts kakaopulver

1ts kokosmel

Slik gjr du :

Sett stekeovnen p 175gr

Smelt litt kokosfett og smr 4 sm ildfaste former

Ha sjokoladebiter og 4ss kokosfett i en liten glassbolle eller kasserolle, og smelt i vannbad. Rr sammen og sett tilside.

Ha egg, vaniljeekstrakt, salt og kokosblomstsukker i en bakebolle og kjr luftig til eggedosis.

Ha eggedosisen over sjokoladeblandingen og sikt kakao og kokosmel over.

Bland forsiktig inn med en slikkepott

Fordel blandingen i 4 former.

Stekes p nederste rille i 8-10min.

Skal vre litt flytende i midten.

Smaker nydelig til en kopp kaffe og gjerne sammen med litt vaniljeis eller vaniljekesam :)

ENJOY :)

Oppskriften er fra beritnordstrand.no

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #sjokolade #kos #kake #fondant #pske #hverdag

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits