matfoross.blogg.no

Sjokoladekake




Sjokoladekake med mrk sjokolade og speltmel. Smaker kjempegodt :)

Oppskriften fant jeg hos melissaspania.

For lage denne kaken trenger du :

150gr smr

150gr mrk sjokolade (jeg brukte 100gr 70% og 50gr 86%)

3 egg

2dl kokosblomstsukker

1ss vaniljepulver

2dl grovt speltmel (kan selvflgelig bruke fint om du nsker det)

1/2 ts bakepulver

ca 110gram kvernede mandler

Slik gjr du :

Smelt smret over svak varme. Ha kjelen av varmen og ha i sjokoladen, la sjokoladen smelte i smret.

Ha det over i en kjkkenmaskin eller bakebolle

Ha i ett egg om gangen og rr godt mellom hvert egg.

Bland i kokosblomstsukker, mel, vaniljepulver, bakepulver og kvernede mandler.

Ha rren i en smurt liten form

Stekes p 175gr i ca 15-20min. Kaken skal vre litt blt i midten som en brownie

Avkjles og ha over litt revet kokos fr servering.

Ha gjerne litt sukkerfri is, vaniljekesam eller tyrkisk yoghurt til kaken.

ENJOY :)




.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #mat #kake #sjokolade #sjokoladekake #nam #hverdag #matfoross

Legg til en kommentar

Sjokoladekake





Denne sjokoladekaken er laget i en fei og smaker kjempegodt... Den er langt i fra sukkerfri, men er veldig god til bursdager eller andre festdager.

Vil du prve?

Til en liten langpanne (ca 20x30cm) trenger du :

300gr meierismr

4egg

5dl sukker

5dl hvetemel

1ts vaniljesukker

6ss kakao

Slik gjr du :

Sett stekeovnen p 175grader

Smelt smr og sett tilside.

Pisk egg og sukker til en jevn blanding og rr inn smr.

Bland hvetemel, kakao og vaniljesukker og vend det forsiktig inn i resten av rren (bruk en slikkepott).

Hell rren i en bakepapirkledd liten langpanne.

Stekes p nederste rille i 15-20min. Sjekk at kaken er gjennomstekt og la den s avkjle.

ENJOY :)

Oppskriften fant jeg p tine.no

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #kos #familie #oppskrift #kake #sjokoladekake #matfoross

Legg til en kommentar

Ostekake

Denne ostekaken er lett lage og smaker himmelsk.. Riktignok full av sukker og raske karbohydrater, men til fest gr det fint. Her nrmer det seg konfirmasjon med stormskritt og dette blir en av kakene i selskapet.




For lage denne trenger du :

Bunn :

1/2pk havrekjeks (bixit eller digestive)

100gr romtemperert smr

Dette rres sammen og fordeles/trykkes ned i bunnen av en kakeform ca 26cm (jeg har en egen form til disse kakene som ikke skal stekes). Sett formen i kjleskap

Fyll og topp:

3dl kremflte

100gr melis

2ts vaniljesukker

1pk sitrongele

1pk kiwigele

1pk mandarinost

3dl (lett)rmme

Slik gjr du :

Kok opp 2 1/2dl vann, rr inn sitrongelepulveret og rr til det er opplst. Sett til avkjling

Kremflten piskes stiv og blandes med melis og vaniljesukker.

Ost og rmme blandes sammen fr det helles i kremen og blandes forsiktig.

Nr sitrongeleen har avkjlt seg en stund men fremdeles er flytende helles denne i flteblandingen. Rr godt og sett kaldt noen timer til den er helt stiv.

Kok s opp 2 1/2dl vann og rr inn kiwigelepulveret. Avkjles til den er kald men fremdeles flytende.

Helles forsiktig p toppen av kaken.

Settes kaldt til toppen er stivnet. (gjerne over natten)

Fjern forsiktig kakeformen fr servering.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #kake #fest #matfoross #kake #ostekake

Legg til en kommentar

Nutella Cookies



Disse kakene gr i kategorien "kaker med sukker" her p bloggen min . Fordi det nrmer seg konfirmasjon, og fordi det nettopp har vrt bursdag her i huset, har det blitt eksprimentert og laget en del vanlige kaker, kjeks etc.. En av disse variantene var disse Nutellakjeksene..

Myke og med herlig smak av nutella. Oppskriften fant jeg p bloggen detsoteliv.no.

Vil du lage disse s trenger du:

2.5 dl nutella

2.5dl hvetemel

1.25dl sukker

1stort egg

1.5ss vann

Slik gjr du :

Ha romtemperert Nutella sammen med de andre ingrediensene og bland godt. Sett spiseskjestore kaker ved hjelp av to spiseskjeer p en bakepapirkledd stekeplate. Ha god avstand mellom kakene da de flyter litt utover.

Stek p 175grader i ca 8-10min. Avkjles litt p stekebrettet fr de haes over p rist.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #matfoross #kaker #nutella #hverdag #oppskrift #mat #kos #familie #bursdag #konfirmasjon #kosthold

Legg til en kommentar

Appelsinfromasjkake (ANBEFALES)

Denne laget jeg til min manns bursdag i gr, og den var utrolig frisk og god. Selv om jeg vanligvis baker uten sukker og hvetemel, s lager jeg vanlige kaker, boller etc ved bursdager og andre hytider. Jeg vil derfor ha en egen kategori hvor oppskrift p disse kakene inngr (kaker med sukker). Denne gode oppskriften fant jeg p bloggen til detsteliv.


Beklager drlig lys p bildet.

Bunn:

300gram bixit kjeks

125gr smr

Fromasj:

2beger vaniljekesam

3dl kremflte

1pk appelsingelepulver

saften av 1appelsin+vann tilsammen 4dl

1dl melis

Pynt:

1pk appelsingelepulver

4dl vann

Slik gjr du :

Knus kjeksen (jeg bruker en food prosessor)

Bland kjeksen med smeltet smr

Ha en kakering som er 26cm direkte p et kakefat. Press kjeksblandingen i bunnen av en kakering (26cm) og helt ut i kantene p formen. Sett kaldt

Press saften ut av appelsinen, ml opp saftmengden og tilsett vann slik at det blir 4dl tilsammen.

Kok opp appelsinvannet i en kjele, ta kjelen tilside og rr inn 1pk appelsingelepulver. Avkjl til geleen er kald, men fortsatt flytende.

Pisk kremflten til krem, tilsett vaniljekesam, og pisk til rren er flytende og uten klumper. Rr inn den avkjlte geleen og smak til med melis. Jeg brukte ganske lite melis, da jeg liker kaken litt syrlig.

Hell fromasjmassen i formen opp kjeksblandingen og sett kjlig minimum 3timer

Ls opp appelsingelepulveret til toppen i 4dl kokende vann. Avkjl til blandingen er kald men fortsatt flytende. Hell geleen over fromasjen i formen og sett i kjleskapet min 3 timer (gjerne over natten)

Lsne kakeringen fra formen med en skarp kniv og fjern forsiktig.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #hverdag #matfoross #kake
Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits