matfoross.blogg.no

Hva er galt med jordbærene?
Det bugner av ferske jordbær i butikkene, og det kjøpes gjerne jordbær flere ganger i uken året gjennom..

Og jeg har "glemt" å være skeptisk fordi de smaker jo så godt. Tidligere var det jo knapt smak på jordbærene som ikke kom fra Norge om sommeren, men nå er det ganske så god jordbærsmak på de fleste kurvene jeg har kjøpt... Men noe har skjedd og min skepsis har tatt overhånd.

Hva er galt med disse ferske jordbærene?

La meg ta et eksempel;

Jeg kjøpte en kurv jordbær for to uker siden og satt den nederst i kjøleskapet (skulle bruke den til en kake jeg skulle bake). Ting endret seg og den kaken trengte ikke bakes likevel...og når kurven med jordbær var halvspist, var den kommet bak noen grønnsaker, og resten av jordbærene ble glemt.. Helt til jeg nesten en uke senere var ganske så tom i kjøleskapet, og husket på denne halvspiste jordbærkurven i grønnsakskuffen. Og vet dere hva, ikke et bær var dårlig eller mykt...Jeg ble helt satt ut, jordbærene så blanke og fristende ut selv en uke etter jeg hadde kjøpt dem.. Dette har jeg aldri opplevd med de norske bærene. De blir fort dårlige, selv om jeg oppbevarer de i grønnsakskuffen i kjøleskapet...

Så jeg spør meg selv, er de sprøytet så mye at de tar lang tid på å råtne?

Kjenner jeg er skeptisk, kanskje jeg skal begrense inntaket av disse bærene og heller vente med lengsel til de norske bærene er på markedet..?

Hva tenker du om disse jordbærene som finnes i butikkene nå? Er det grunn til å være skeptisk?

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #mat #jordbær #matfoross #skeptisk #sprøytemidler #hverdag

Legg til en kommentar

Et påskeegg uten sukker :)

Slik ser mitt påskeegg ut i år :


Litt hjemmelaget sjokolade som snickers, bounty og troika og noen sukkerfrie drops.


Jeg må si det går overraskende bra med dette påskeegget som inneholder svært lite sukker. Tidligere år har påskeeggene våre vært fulle av smågodt (løsvekt), melkesjokolader, marsipan, og masse annet typisk påskesnop. Jeg har alltid elsket snop, og spesielt smågodt i løsvekt. Men etter vår kostomlegging i november, har jeg lest mye om sukker, estoffer og hva dette gjør med kroppen, og jeg må si det er skremmende lesning. Jeg er ingen fanatiker og spiser litt smågodt og sukker innimellom, men det er MEGET begrenset.. Jeg har en mye bedre helsetilstand nå etter at jeg har kuttet ut mesteparten av raffinert hvitt sukker, og det sier meg at sukker er enda mer skadelig enn jeg var klar over.

Nå har jeg et jevnt blodsukker og bedre immunforsvar. I tillegg har jeg tenner/tannkjøtt som viser bedring allerede etter 5 måneders sukkerkutt. Men det er vanskelig å droppe sukkeret så mye som jeg har gjort, mange av oss er sukkeravhengige og må "trappe" ned sukkerinntaket over tid for å unngå for mye bivirkninger.

Jeg er så utrolig glad for at jeg har endret livsstil, jeg har gjenvunnet helsen til å kunne fungere på en helt annen måte i hverdagen etter at jeg kuttet ut hvetemel og hvitt/raffinert sukker.

Jeg kan ikke si noe annet enn at dette er bare FANTASTISK. Det har ikke kommet noe negativt ut av denne livsstilsendringen, kun positive erfaringer.

Vil du lese litt om sukker så anbefaler jeg denne  og denne artikkelen.

Selv om meg og min mann spiser minst mulig sukker og hvetemel får barna våre påskeegg som tidligere, som også inneholder sukkerholdig snop. Mine barn er blitt så store at de må få velge selv hva de vil spise, men jeg ser at de spiser generelt mye mindre sukker/tilsetningsstoffer etc etter vår kostomlegging :). Så det at de er blitt mer bevisst på sukkerinntaket og derfor velger å spise mindre snop/sjoklade enn tidligere synes jeg er veldig bra :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #utensukkeroghvetemel #sunt #hverdag #lørdag #påskeaften #påskeegg #nam

 

 

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits