matfoross.blogg.no

Enkelt og Næringsrikt måltid

Raskt gjort og smaker godt :

 

.
#blogg #inspirasjon #mat #matfoross #kosthold #hverdag #kos #lunsj

 

Kok 1-2 egg og del disse i biter.

Del 1 avokado i biter

Skjær opp gul eller rød paprika

Skjær opp tomater

 

Legges over på en tallerken, ha over litt salt og nyt et smakfullt måltid.

 

#hverdag #kosthold #blogg #matfoross #kosthold #sunt #frokost #lunsj 

 

Legg til en kommentar

Lunsj eller kanskje helgefrokost?

Dette er lettlaget, sunt og ikke minst veldig godt.. Liker du avokado, egg og fetaost anbefales dette virkelig.





Til 1 person trenger du :

2 egg
1/2 avokado
Ønsket mengde fetaost
Salt og pepper

Slik gjør du:

Mix eggene, krydre med litt salt og pepper, og lag eggerøre på middels varm panne.
Del avokado og del opp avokadokjøttet
Del opp litt fetaost eller evt. bruk ferdige terninger.

Ha eggerøren på tallerken og ha avokado og fetaost over.

ENJOY :)


.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #matfoross #familie #lunsj #frokost #hverdag #kos

Legg til en kommentar

Frokost, Lunsj eller Kveldsforslag

Har du prøvd denne ?

Om du ikke har prøvd denne så anbefaler jeg deg å teste.. Kanskje den faller i smak?

Jeg hadde denne smøreosten på skivene fra dette  gode brødet.

Brødet er bakt med speltmel og inneholder ikke vanlig hvitt hvetemel. Om du kutter hvetemel fra kosten kan du få en helt ny hverdag.  Vanlig hvitt hvetemel inneholder 75% karbohydrater i form av stivelse, og inneholder svært små mengder vitaminer og mineraler. Hvetemel fører til rask stigning av blodsukkeret, som ikke er gunstig for oss. Hvetemel kan bidra til at vi føler oss oppblåst, har luftsmerter og går opp i vekt. Denne informasjonen er hentet fra klikk.no.

Dette er hovedgrunnene til at vi ikke har hvetemel som endel av vårt kosthold. Nå er det 10måneder siden vår kostomlegging og jeg har ikke angret et øyeblikk... Det har vært en spennende reise hvor jeg har blitt kjent med meg selv, hvordan kroppen fungerer når vi "forer" den med riktig mat og ikke minst en bedret helsetilstand.

Men tilbake til denne philadelfia osten... Jeg smurte et tykk lag med denne i bunn, la oppå en bit kalkunskinke samt litt paprika.. Det smakte nydelig.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #høst #mat #oppskrift #tips #frokost #lunsj #kvelds #kos #familie #sunt #utensukkeroghvetemel #matfoross #september

Legg til en kommentar

Skinkemuffins

Nam... disse er så gode. Anbefales.... Lag gjerne dobbel/trippelporsjon og frys ned.. Da har du raskt et enkelt og smakfullt lite måltid.

Disse er fine å ha med i matboksen og passer godt både til  lunsj, middag og kvelds... Gode både varme og kalde.Serveres alene eller sammen med en god salat.



 

ca 150gr kokt skinke ( skinkepålegg)

1/2  spisspaprika

3 vårløk

5 store egg

100 gr revet ost

pepper og oregano

Stek skinke , paprika og vårløk på middels varme et par minutter. Ta det så over i en bolle.

Ha i eggene,mesteparten av osten, litt pepper og tørket oregano. Bland godt.

Fyll opp i store muffinsformer (lurt om papirformene smøres litt først)

Strø over litt ost

175gr ca 20-25min

Kos deg :)

#frokost #lunsj #middag #kvelds #kos #mat #kosthold #blogg #hverdag

 

 

Legg til en kommentar

Avocado & Eggesalat

Sunt og godt til frokost, lunsj eller kanskje akkurat nå :) :




4 egg
1 moden avocado
2 ss majones
Salt og pepper
(Gressløk)

Kok eggene og del disse i biter ( tips; bruk eggedeler på vanlig måte ,så tar du og snur egget andre veien og tar eggedeleren gjennom egget en gang til). Skjær avocado i småbiter. Bland sammen egg og avocado med majones. Smak til med salt og pepper. Bland gjerne i litt gressløk (tørket eller fersk) for mer smak i salaten. Et par skiver med dette "pålegget" holder deg glad og mett lenge :)

Dette er så godt :). Kan oppbevares i tett boks i kjøleskap. Ta gjerne noen sitrondråper over om det skal oppbevares før det spises. Da unngår du at avocadoen blir brunfarget. Velbekomme :) #lunsj #frokost #kvelds #mat #oppskrift #hverdag #avocado #egg #salat

Legg til en kommentar
matfoross

Utdannet Kostholdsveileder gjennom AFPT(akademiet for personlig trening). Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake, og er opptatt av at mesteparten av maten jeg spiser skal være næringsrik og holde blodsukkeret stabilt.. Jeg bruker bloggen til å lagre noen av oppskriftene jeg bruker i hverdagen, og håper jeg kan inspirere andre til å ville prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits