matfoross.blogg.no

Gode Vafler uten sukker og hvetemel

Noen ønsker sprø vafler og noen ønsker myke vafler.. Anbefaler dere å prøve disse gode vaflene i helgen :)

 




6 egg

ca 3ss sukrin +

1boks(300gr) Creme Fraiche

2ss kokosmel

ca 2ss fiberhusk (ta bare litt om gangen slik at ikke røren blir for tykk)

1.5 ts bakepulver

1klype salt

1ts kardemomme

1ts vaniljepulver

Bland egg og sukrin+ sammen, ha deretter i resten av ingrediensene. La røren stå og svelle en liten stund før vaflene stekes.

Stekes i smør.

Håper det smaker :)

 

#helg #kos #utensukkeroghvetemel #blogg #mat #vafler #oppskrift #fredag #kosthold #helse #hverdag #inspirasjon

 

 

Legg til en kommentar

Herlig Frokostblanding :)




100gr Hasselnøtter

50gr Mandler

ca100gr Havregryn

75gr Solsikkefrø

35gr Sesamfrø

3ss Rapsolje

5ss Akasiehonning

Hakk nøtter og mandler og tilsett frø. Varm olje og honning på lav temperatur til honningen smelter. Rør inn det tørre og bland godt. Fordel tynt utover en stekeplate med bakepapir og stek på 140grader i ca 35min. Rør underveis. Når blandingen er blitt gylden og sprø er de ferdig... Nb! pass på så ikke de blir brent. Ta ut og avkjøl på brettet.

Oppbevares i tett boks / glass.

Serveres sammen med f.eks naturell/gresk/tyrkisk yoghurt og  bær... Ha gjerne littegrann Akasiehonning over.. Nam :)

Oppskriften er hentet fra bloggen til lege Berit Nordstrand , men jeg har endret mengden på havregryn og Akasiehonning.

Tips : Lag gjerne dobbel porsjon og gi bort litt i gave :)

Alle produktene i denne oppskriften fåes kjøpt på vanlige dagligvarebutikker.

#frokost #fredag #kosthold #mat #hverdag #blogg #kos #sunt #oppskrift #inspirasjon #helse

Legg til en kommentar

Rask og Nydelig Tomatsuppe :)

Torsdagens middag her blir hjemmelaget tomatsuppe... Så godt og mettende. Denne retten tar ikke mer enn 20-25 minutter å lage  :)




Jeg bruker som oftest ferdig hakkede tomater, da jeg synes de ferske tomatene ofte smaker lite og koster unødvendig mye.. Disse tomatene som er avbildet koster pr.d.d kr 4,90 (naturell) og kr 9,90(basilikum og oregano) pr.pk på Meny.

3pk hakkede tomater eller evt 600-800gr ferske tomater

1rødløk

2-4 fedd hvitløk

4-5 dl kremfløte

1-2 ss creme fraiche

1-2  hønsebuljongterning

4hardkokte egg

basilikum

(hvitløkskrydder)

meierismør

salt & pepper




Hakk opp rødløk og hvitløk og surr i kjele med en stor ss meierismør. Hakk opp tomater el.bruk ferdig hakkede tomater, og tilsett disse i blandingen.

Smuldre buljongen over og rør inn fløte med creme fraiche. Hakk opp fersk basilikum (eller bruk tørket om du ikke har fersk) og ha dette i suppen. Smak til med salt og pepper. Ta gjerne i litt hvitløkskrydder om du ønsker. La dette småkoke ca 10min. Deretter siler du blandingen. Ha fløteblandingen tilbake i pannen. Restene som er igjen i silen tar du over i en annen bolle/panne og moser med stavmixer. Helles tilbake i fløteblandingen.

Varm suppen opp igjen, smak til med evt.mer krydder. Server med egg og evt.litt brød. Vi bruker som oftest lavkarbobrød fra Ica til denne retten.

Håper suppen faller i smak.. ENJOY

#suppe #lavkarbo #tomatsuppe #hverdag #mat #blogg #oppskrift #torsdag #middagstips #kos #kosthold

 

 

Legg til en kommentar

Mint love :)

Noen som liker sjokolade med mintsmak?

Jeg har laget mange sjokoladevarianter og noen er enklere enn andre... Disse hjertesjokoladene er herlig som kaffekos, eller kanskje som en gave til en venn ?




1stk 70%sjokolade evt. 86% som er den sunneste varianten.
1dl sukrin melis
Ca 2ss fløte
1-3 dråper peppermynteolje (kjøpes på helsekost eller apotek)

 

Smelt halve sjokoladen i vannbad og hell opp i bunnen i sjokoladeformer.Beveg formen litt rundt slik at det kommer litt sjokolade oppover kantene. Sett i fryseren. Jeg har kjøpt mine hjerteformer på helsekostbutikk. Vær oppmerksom på at  noen silikonformer som ikke er laget spesielt for sjokolade, kan være litt vanskelig å få løs sjokoladen fra. 

Bland sukrinmelis, fløte og peppermynteolje. Peppemynteolje gir ganske sterk smak, så om du ønsker bare et "hint" av mintsmak så ta først en dråpe og smak til passende styrke.

Ta ut sjokoladeformen av fryseren og legg i en liten bit peppermyntekrem oppi hver form. Sett i fryseren igjen ca10-15min

Smelt den andre halvdelen av sjokoladen i vannbad. Ta ut sjokoladeformen fra fryseren og hell litt sjokolade over. Sett i fryser eller kjøleskap til alt er stivnet.

Sett på kaffen og nyt en herlig mintbit eller to..... LOVE......

Til info så inneholder 70% sjokolade en del sukker, så begrens inntaket om du vil ha en mest mulig sukkerfri hverdag. Men som et alternativ til annen vanlig sjokolade, så er 70% et godt og sunt alternativ.

Vi bruker nå mest 86% sjokolade i ukedagene, eller jeg blander 70% og 86%.

Oppbevares kaldt i tett boks/glass.

Oppskriften til denne mintkremen fant jeg i den fine bloggen til fristendelavkarbo.

Håper det smaker :)

#hverdag #sjokolade #love #mat #oppskrift #sunt #blogg #snop #kos #torsdag #kosthold

Legg til en kommentar

Lakseform

Dette er en enkel lakseform som lager seg selv... Skjær gjerne opp grønnsaker kvelden før. Her kan du bruke de grønnsaker du liker best, jeg har satt opp de vi pleier å bruke til denne retten..




Du trenger:

Laksefilet
Rødløk
Champignon
Squash
Brokkoli (skjæres i veldig små biter)
Blomkål(skjæres i veldig små biter)
Paprika
Vårløk


Sett stekeovn på 200grader. Skjær opp grønnsaker, legg i ildfast form og krydre dem med tacokrydder. Jeg bruker dette krydderet, som fåes kjøpt på helsekostbutikk.



Sett grønnsakene i ovnen ca 15 min. Ta ut formen og legg i laks som er skåret i terninger. Krydre med litt salt og pepper og/eller litt tacokrydder. Settes inn igjen i ovnen ca 15-20min.

Ferdig :)

Server med rømme eller litt grønn pesto , og evt. poteter/ris(vi bruker ikke det, bare ekstra mye grønnsaker)

#middag #oppskrift #mat #hverdag #blogg #laks #sunt #kosthold #lavkarbo

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits