matfoross.blogg.no

Sukkerfri Marsipan




Dette er definitivt den beste sukkerfrie marsipanen jeg noengang har smakt... Jeg er ikke så glad i at marsipanen smaker altfor mye mandel, så istedenfor mandelessens bruker jeg stevia karamell.

Vil du prøve å lage denne sukkerfrie marsipanen selv så anbefales denne oppskriften :)

Du trenger :

110gram finhakkede mandler (jeg liker marsipan med litt å tygge på) Kjøp hele mandler og kjør til fin masse i kjøkkenmaskin/chopper el.lign.

30gr fettredusert mandelmel

30gram sukrinmelis

30gram sukrin+ (denne kan du gjerne kjøre litt i kjøkkenmaskinen om du ønsker, da blir den ennå mer finmalt)

1-2 eggehviter

10 dråper Stevia toffee

Sukkerfri sjokolade (evt. 70%sjokolade)

Slik gjør du :

Bland det tørre.

Bland stevia karamell og eggehvite i det tørre. Ta litt og litt eggehvite slik at du finner den riktige konsistensen.

Form den til en kule/pølse og legg den gjerne litt i kjøleskap for å "sette seg" litt.

Lag så små kuler, egg, pølser etc.

Smelt sjokolade i vannbad og dypp bitene i denne.

Pynt med strø(Til info.. den jeg har brukt inneholder sukker) eller kokosmasse

Avkjøles i kjøleskap eller fryser.

ENJOY :)




 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift  #påske #marsipan #kos #familie #hverdag #sjokolade #matfoross #utensukkeroghvetemel

 

 

 

 

Legg til en kommentar

Mandagstipset 30mars

 




 

Mitt mandagstips denne uken er å holde kroppen i gang med å gå en tur  på minimum 30minutter så ofte som mulig (dette rådet er selvfølgelig kun for de som har helse til å gjøre dette)

Det å gå en daglig tur koster minimalt og kan utføres når som helst og hvor som helst.

Og resultatet :

Du får mer energi, blir mer fornøyd med deg selv, blir gladere og får en følelse av velvære.  I tillegg gjør en tur hver dag underverker for den fysiske helsen.

Tips til å komme i gang:

- Sett av tid. Faste dager og faste tider gjør treningen lettere å gjennomføre. Informer på forhånd f.eks ektefelle, venner el.lignende slik at omgivelsene respekterer tiden du har satt av.

- Sett deg mål. Målene bør være oppnåelige og realistiske. Begynn i det små, f.eks 1-2 ganger pr.uke, og øk etterhvert som formen blir bedre.

- Tren sammen med noen. Dette gjør det vanskeligere å avlyse, og det er en fin måte å ha sosialt samvær på.

- Kjøp deg en skritteller. 10.000 skritt pr.dag anbefales for å få helsegevinst. La skrittelleren motivere deg til økt aktivitet, og om du ikke klarer 10.000 skritt pr.dag så er all aktivitet bedre enn ingen aktivitet.

- Se på denne treningsturen som en aktivitet du prioriterer for deg selv. Alt for ofte setter vi kvinner oss selv bakerst i rekken, og bla. barn, jobb og huslige sysler kommer først. Ikke se på disse treningsturene som et ork, men heller som en bevisst ting du gjør for deg selv og ditt eget velvære. Etter endt økt, klapp deg selv på skulderen, og si til deg selv : I`m doing this for me :). Det er ikke egoistisk, men en viktig investering i deg selv og din helse.

 

Lykke til :)

kilde : hjemmet13/13. Bildet er lånt fra google

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #trening #kos #familie #motivasjon #oppskrift #matfoross #hverdag

 

Legg til en kommentar

Sjokoladefondant




Liker du mørk sjokolade? Dette er en velsmakende og sunnere variant av sjokoladefondant.

Passer ypperlig som en dessert/kakevariant nå i påsken.

Denne oppskriften gir 4 små kaker (formene er kjøpt på Europris).

 

Du trenger :

100gr mørk sjokolade (jeg bruker 70%)

4ss kokosolje (Cocosa) jeg bruker den med brunt lokk som er uten smak/lukt

2 egg

1/2ts vaniljeekstrakt

en liten klype mineralsalt (jeg bruker Himalayasalt)

2ss kokosblomstsukker (cocosasukker)

2ts kakaopulver

1ts kokosmel

 

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 175gr

Smelt litt kokosfett og smør 4 små ildfaste former

Ha sjokoladebiter og 4ss kokosfett i en liten glassbolle eller kasserolle, og smelt i vannbad. Rør sammen og sett tilside.

Ha egg, vaniljeekstrakt, salt og kokosblomstsukker i en bakebolle og kjør luftig til eggedosis.

Ha eggedosisen over sjokoladeblandingen og sikt kakao og kokosmel over.

Bland forsiktig inn med en slikkepott

Fordel blandingen i 4 former.

Stekes på nederste rille i 8-10min.

Skal være litt flytende i midten.

Smaker nydelig til en kopp kaffe og gjerne sammen med  litt vaniljeis eller vaniljekesam :)

ENJOY :)

Oppskriften er fra beritnordstrand.no

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #sjokolade #kos #kake #fondant #påske #hverdag

 

 

Legg til en kommentar

Ukemeny 14/2015 Påske

Da er planlegging av middager i påskeuken godt i gang og mine forslag denne uken er:

Mandag: Regnbueomelett

Tirsdag: Fiskepinner



Onsdag: Svinefilet med wokgrønnsaker


Torsdag: Avokadosalat

Fredag: Meksikansk Gryte


Lørdag: Helstekt indrefilet


Søndag: Laks med pesto

 

Ukens dessert: Banansplit



Ukens brød/rundstykker: Påskerundstykker



Ukens kveldskos: Mangois

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #hverdag #uke #middag #frokost #lunsj #dessert #kake #kvelds #tips #matfoross #ukemeny

Legg til en kommentar

Lettlagde Havrerundstykker til Påske kanskje?

Disse rundstykkene smaker veldig godt, er fine å fryse og passer ypperlig til Påske/helgefrokoster.

Eller i matpakken for den del :)




 

Denne oppskriften gir ca 26rundstykker :

Du trenger:

1liter lunkent vann

25gram fersk gjær (eller evt. tørrgjær)

350gr store glutenfrie havregryn

200gr økologisk speltmel grovmalt (jeg bruker økologisk speltmel kjøpt på Meny eller hos Norsk urkorn.no)

400gr økologisk speltmel sammalt fin

4ss rapsolje for baking/steking

1.5dl solsikkefrø

1dl gresskarkjerner

2ss knuste linfrø (du kan kjøpe ferdig knuste linfrø på bla. Meny)

2ts salt

1ss honning (blomster eller lynghonning)

(noen gresskarkjerner og litt økologiske små havregryn til pynt)

Slik gjør du :

Smuldre gjæren i en  bakebolle og ha over lunkent vann. Rør ut gjæren i vannet.

Tilsett alt det andre og bland godt enten i en kjøkkenmaskin på minste styrke eller bland for hånd med en sleiv.

La deigen heve under plast og kjøkkenhåndkle på et lunt sted ca 2timer (gjerne lenger)

Sett stekeovnen på 225grader når deigen er ferdig hevet

Ta deigen (løs deig) og bruk en stor skje og fordele deigklumper på bakepapirkledd stekeplate.

Ha over litt gresskarkjerner/havregryn om du ønsker

NB! Lag ferdig kun en stekeplate om gangen (ca 9stk på hver plate) ellers "flyter" deigen utover og rundstykkene blir veldig flate.

Rundstykkene skal ikke etterhveve, men stekes med en gang i ca 20-25min på midterste rille.

Avkjøles på rist

ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #rundstykker #påske #tips #sunt #matfoross #utensukkeroghvetemel #hverdag #fest #høytid

 

 

 

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits