matfoross.blogg.no

Sukkerfri Marsipan




Dette er definitivt den beste sukkerfrie marsipanen jeg noengang har smakt... Jeg er ikke s glad i at marsipanen smaker altfor mye mandel, s istedenfor mandelessens bruker jeg stevia karamell.

Vil du prve lage denne sukkerfrie marsipanen selv s anbefales denne oppskriften :)

Du trenger :

110gram finhakkede mandler (jeg liker marsipan med litt tygge p) Kjp hele mandler og kjr til fin masse i kjkkenmaskin/chopper el.lign.

30gr fettredusert mandelmel

30gram sukrinmelis

30gram sukrin+ (denne kan du gjerne kjre litt i kjkkenmaskinen om du nsker, da blir den enn mer finmalt)

1-2 eggehviter

10 drper Stevia toffee

Sukkerfri sjokolade (evt. 70%sjokolade)

Slik gjr du :

Bland det trre.

Bland stevia karamell og eggehvite i det trre. Ta litt og litt eggehvite slik at du finner den riktige konsistensen.

Form den til en kule/plse og legg den gjerne litt i kjleskap for "sette seg" litt.

Lag s sm kuler, egg, plser etc.

Smelt sjokolade i vannbad og dypp bitene i denne.

Pynt med str(Til info.. den jeg har brukt inneholder sukker) eller kokosmasse

Avkjles i kjleskap eller fryser.

ENJOY :)




.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #pske #marsipan #kos #familie #hverdag #sjokolade #matfoross #utensukkeroghvetemel

Legg til en kommentar

Mandagstipset 30mars




Mitt mandagstips denne uken er holde kroppen i gang med g en tur p minimum 30minutter s ofte som mulig (dette rdet er selvflgelig kun for de som har helse til gjre dette)

Det g en daglig tur koster minimalt og kan utfres nr som helst og hvor som helst.

Og resultatet :

Du fr mer energi, blir mer fornyd med deg selv, blir gladere og fr en flelse av velvre. I tillegg gjr en tur hver dag underverker for den fysiske helsen.

Tips til komme i gang:

- Sett av tid. Faste dager og faste tider gjr treningen lettere gjennomfre. Informer p forhnd f.eks ektefelle, venner el.lignende slik at omgivelsene respekterer tiden du har satt av.

- Sett deg ml. Mlene br vre oppnelige og realistiske. Begynn i det sm, f.eks 1-2 ganger pr.uke, og k etterhvert som formen blir bedre.

- Tren sammen med noen. Dette gjr det vanskeligere avlyse, og det er en fin mte ha sosialt samvr p.

- Kjp deg en skritteller. 10.000 skritt pr.dag anbefales for f helsegevinst. La skrittelleren motivere deg til kt aktivitet, og om du ikke klarer 10.000 skritt pr.dag s er all aktivitet bedre enn ingen aktivitet.

- Se p denne treningsturen som en aktivitet du prioriterer for deg selv. Alt for ofte setter vi kvinner oss selv bakerst i rekken, og bla. barn, jobb og huslige sysler kommer frst. Ikke se p disse treningsturene som et ork, men heller som en bevisst ting du gjr for deg selv og ditt eget velvre. Etter endt kt, klapp deg selv p skulderen, og si til deg selv : I`m doing this for me :). Det er ikke egoistisk, men en viktig investering i deg selv og din helse.

Lykke til :)

kilde : hjemmet13/13. Bildet er lnt fra google

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #trening #kos #familie #motivasjon #oppskrift #matfoross #hverdag

Legg til en kommentar

Sjokoladefondant




Liker du mrk sjokolade? Dette er en velsmakende og sunnere variant av sjokoladefondant.

Passer ypperlig som en dessert/kakevariant n i psken.

Denne oppskriften gir 4 sm kaker (formene er kjpt p Europris).

Du trenger :

100gr mrk sjokolade (jeg bruker 70%)

4ss kokosolje (Cocosa) jeg bruker den med brunt lokk som er uten smak/lukt

2 egg

1/2ts vaniljeekstrakt

en liten klype mineralsalt (jeg bruker Himalayasalt)

2ss kokosblomstsukker (cocosasukker)

2ts kakaopulver

1ts kokosmel

Slik gjr du :

Sett stekeovnen p 175gr

Smelt litt kokosfett og smr 4 sm ildfaste former

Ha sjokoladebiter og 4ss kokosfett i en liten glassbolle eller kasserolle, og smelt i vannbad. Rr sammen og sett tilside.

Ha egg, vaniljeekstrakt, salt og kokosblomstsukker i en bakebolle og kjr luftig til eggedosis.

Ha eggedosisen over sjokoladeblandingen og sikt kakao og kokosmel over.

Bland forsiktig inn med en slikkepott

Fordel blandingen i 4 former.

Stekes p nederste rille i 8-10min.

Skal vre litt flytende i midten.

Smaker nydelig til en kopp kaffe og gjerne sammen med litt vaniljeis eller vaniljekesam :)

ENJOY :)

Oppskriften er fra beritnordstrand.no

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #familie #sjokolade #kos #kake #fondant #pske #hverdag

Legg til en kommentar

Ukemeny 14/2015 Pske

Da er planlegging av middager i pskeuken godt i gang og mine forslag denne uken er:

Mandag: Regnbueomelett

Tirsdag: Fiskepinner



Onsdag: Svinefilet med wokgrnnsaker


Torsdag: Avokadosalat

Fredag: Meksikansk Gryte


Lrdag: Helstekt indrefilet


Sndag: Laks med pesto

Ukens dessert: Banansplit



Ukens brd/rundstykker: Pskerundstykker



Ukens kveldskos: Mangois

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #hverdag #uke #middag #frokost #lunsj #dessert #kake #kvelds #tips #matfoross #ukemeny

Legg til en kommentar

Lettlagde Havrerundstykker til Pske kanskje?

Disse rundstykkene smaker veldig godt, er fine fryse og passer ypperlig til Pske/helgefrokoster.

Eller i matpakken for den del :)




Denne oppskriften gir ca 26rundstykker :

Du trenger:

1liter lunkent vann

25gram fersk gjr (eller evt. trrgjr)

350gr store glutenfrie havregryn

200gr kologisk speltmel grovmalt (jeg bruker kologisk speltmel kjpt p Meny eller hos Norsk urkorn.no)

400gr kologisk speltmel sammalt fin

4ss rapsolje for baking/steking

1.5dl solsikkefr

1dl gresskarkjerner

2ss knuste linfr (du kan kjpe ferdig knuste linfr p bla. Meny)

2ts salt

1ss honning (blomster eller lynghonning)

(noen gresskarkjerner og litt kologiske sm havregryn til pynt)

Slik gjr du :

Smuldre gjren i en bakebolle og ha over lunkent vann. Rr ut gjren i vannet.

Tilsett alt det andre og bland godt enten i en kjkkenmaskin p minste styrke eller bland for hnd med en sleiv.

La deigen heve under plast og kjkkenhndkle p et lunt sted ca 2timer (gjerne lenger)

Sett stekeovnen p 225grader nr deigen er ferdig hevet

Ta deigen (ls deig) og bruk en stor skje og fordele deigklumper p bakepapirkledd stekeplate.

Ha over litt gresskarkjerner/havregryn om du nsker

NB! Lag ferdig kun en stekeplate om gangen (ca 9stk p hver plate) ellers "flyter" deigen utover og rundstykkene blir veldig flate.

Rundstykkene skal ikke etterhveve, men stekes med en gang i ca 20-25min p midterste rille.

Avkjles p rist

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #rundstykker #pske #tips #sunt #matfoross #utensukkeroghvetemel #hverdag #fest #hytid

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits