matfoross.blogg.no

Grønnsakswok med spekeskinke :)

Prøvde meg på en helt ny variant av wok i dag og det ble en suksess :)

Her kan du bruke akkurat de grønnsakene du selv ønsker, i dag brukte jeg følgende :

Til 2-3 personer :

1 stor gul løk

1 boks minimais

3 gulerøtter

1/2 blomkål

1 rød spisspaprika

1 gul paprika

1 squash

1/2 brokkoli

Rapsolje til steking

I tillegg brukte jeg 1 pakke stranda spekeskinke

 

Slik gjør du :

Skjær alle grønnsakene i passende biter. Ta i rapsolje og varm opp wokpannen eller evt. en stekepanne.

Stek grønnsakene i etapper. Gulerøtter, blomkål,brokkoli tar lengst tid, så start med dem. Stek en stund, men ikke til de er helt ferdige. Legg til side og stek resten av grønnsakene sammen med løken.

Stek de nesten til de er ferdige, og legg til side.

Skjær spekeskinken i små biter og sprøstek denne i wokpannen/stekepanne. Ta ut av pannen når de er ferdige, legg i alle grønnsakene i wokpannen igjen og ta i spekeskinken.

Stekes/varmes til alt er ferdig.

Woksaus/dressing (denne er det lurt å lage litt før maten er ferdig, slik at smaken får "satt" seg) :

1/2 boks creme fraiche

1-2 hvitløksfedd

litt pepper

Press hvitløksbåtene i en hvitløkspresse og tilsett i creme fraichen. Tilsett litt pepper. Bland godt og sett kaldt.

Når middagen er ferdig er det bare å nyte en herlig wok med hvitløkssaus :)

Håper det smaker

#mat #oppskrift #helse #middag #kosthold #inspirasjon #blogg #mamma

.
#middagstips #sunt #hverdag #onsdag

 

 

Legg til en kommentar

Rødbetesalat

God Morgen.

Rødbetesalat er så utrolig enkelt  å lage og smaker så godt :




Du trenger

 Epler

Rødbeter fra glass

Rømme

 

Hakk epler og rødbiter i små biter

Blandes sammen i en skål. Tilsett ønsket mengde rømme

La stå litt i kjøleskap

Oppskriften fant jeg her

#oppskrift #mat #blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #onsdag #frokost #lunsj

.
#mamma

Legg til en kommentar

Hvorfor jeg styrer unna mange lettprodukter

Har fått spørsmål om hvorfor jeg ikke lenger spiser lettprodukter som lettrømme, lett cremefraiche, lettmajones, lettmelk etc.

 

Da vi la om vårt kosthold så leste jeg mye om raffinert sukker, hvetemel etc på nettet og i bøker. Da jeg leste kom jeg ofte borti informasjon om fett, raske karbohydrater og lettprodukter. Etter at jeg fikk "satt ting litt i system" så ble det også helt riktig for oss å kutte/redusere lettprodukter som nevnt ovenfor, itillegg til å kutte/redusere mat med mye raske karbohydrater.

Enkelt fortalt så er grunnen til at vi ikke spiser slike lettprodukter lenger, og heller velger fullfett varianten følgende:

- Det er mer karbohydrater (raske karbohydrater) i lettprodukter. (Noe som igjen gir blodsukkerstigning)

- Fullfett produkter som f.eks ekte majones er laget av egg og olje. Om produsentene vil fettredusere majonesen(lage en lettvariant), så smaker den da i utgangspunktet mye mindre. Derfor må majonesen tilsettes med noe annet for å heve smaken. Dette er ofte forskjellige typer sukker, aroma, tilsetningsstoffer o.lign.

- Det er mye mer næring i fullfett produkter, og derfor spiser vi mindre mengde.

- Av de siste måneders erfaring kan vi garantert si at fullfettproduktene smaker veldig mye bedre og metter mye mer.

 Dette er altså hovedgrunnene til at ikke meg og min mann spiser lettprodukter av denne typen lenger.. Det kan godt være at vi på et senere tidspunkt endrer standpunkt, men pr.d.d så ser vi absolutt ingen grunn til det.

I starten av vår kostholdsendring spiste vi betydelig mer rømme/kesam/creme fraiche/kremfløte o.lign enn vi gjør nå. Nå balanserer vi inntaket bedre og varierer mer.

Av slike produkter så spiser vi nå mest av cottage cheese og tyrkisk/gresk yoghurt. De andre produktene bruker vi i hovedsak som smakstilsetninger i mat og/eller i f.eks vafler/lapper .

Skulle dere ha noen spørsmål så skal jeg svare så godt jeg kan, men jeg presiserer at jeg ikke har utdannelse innen kosthold og ernæring, og kan kun svare på bakgrunn av erfaring og informasjon gjennom bøker jeg har lest/leser.. Om noen er interessert kan jeg etterhvert sette opp våre mat/middagsplaner som også inkluderer oppskrifter.

 

 

 

 

 

Bildet er lånt fra google #mat #kosthold #helse #frokost #middag #kvelds #lunsj #oppskrift #inspirasjon #blogg
.
#lavkarbo
Legg til en kommentar

Frokostlapper

Disse lappene smaker godt, og holder deg mett lenge.











Du trenger til 1 person :

2 egg
125 gr cottage cheese(1/2 beger)
En liten ss fiberhusk
Litt kardemomme
Meierismør til steking

Alt blandes sammen med en stavmixer. Spe med litt vann om røren blir for tykk.

Stekes på middels varme i godt smør.

Serveres med f.eks friske bær & litt sukrinmelis/bringebær & rømme/sukkerfritt syltetøy/valnøtter & litt akasiehonning... Her er det bare å finne det man liker best selv :)

Enjoy

#blogg

.
#frokost #lunsj #oppskrift #inspirasjon #mat #hverdag #kosthold #helse #utensukkeroghvetemel #mamma #lavkarbo

Legg til en kommentar

Nøttekake

Nøttekake uten sukker, hvetemel og steking.






Oppskriften fant jeg i forrige ukes Norsk ukeblad og er en oppskrift av legen Berit Nordstrand


Du trenger :

5 dl nøtter, jeg brukte mandler, valnøtter, hasselnøtter og litt gresskarkjerner
5 friske dadler
1dl rosiner
2ts kanel
1/4 ts malt muskatnøtt
1ts vaniljepulver
En klype mineralsalt
1ss lønnesirup eller evt. Honning

Slik gjør du:

Kjør halvparten av nøttene i en blender til de er ganske finmalte. Gjenta med resten av nøttene/gresskarkjernen. Ha de finmalte nøttene/kjernene i en bakebolle.

Fjern steinen fra dadlene. Kjør dadler og rosiner i blenderen på full hastighet slik at det blir til daddel og rosinhakk.

Bland kanel, muskat, vaniljepulver og mineralsalt (jeg brukte Himalayasalt kjøpt på helsekost) i nøttemelet.

Rør så inn daddel og rosinhakk

Drypp over lønnesirup eller evt. honning. Elt sammen deigen med fingrene. Trykk ut deigen i en kakeform som måler ca 22cm i diameter (eller evt små porsjonsformer)

Sett kaldt en liten stund.

Til topping brukte jeg tyrkisk yoghurt, blåbær, bringebær, kiwi og revet 86%sjokolade.

Kan varieres med andre bær, rømme, epleskiver, iskrem uten sukker, etc

Håper det smaker :)

#kosthold

.
#blogg #mat #oppskrift #kake #rawfood #inspirasjon #hverdag #helse #utensukkeroghvetemel #sunt #mamma #familie #sol #kos

 

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits