matfoross.blogg.no

Hva er galt med jordbærene?




Det bugner av ferske jordbær i butikkene, og det kjøpes gjerne jordbær flere ganger i uken året gjennom..

Og jeg har "glemt" å være skeptisk fordi de smaker jo så godt. Tidligere var det jo knapt smak på jordbærene som ikke kom fra Norge om sommeren, men nå er det ganske så god jordbærsmak på de fleste kurvene jeg har kjøpt... Men noe har skjedd og min skepsis har tatt overhånd.

Hva er galt med disse ferske jordbærene?

La meg ta et eksempel;

Jeg kjøpte en kurv jordbær for to uker siden og satt den nederst i kjøleskapet (skulle bruke den til en kake jeg skulle bake). Ting endret seg og den kaken trengte ikke bakes likevel...og når kurven med jordbær var halvspist, var den kommet bak noen grønnsaker, og resten av jordbærene ble glemt.. Helt til jeg nesten en uke senere var ganske så tom i kjøleskapet, og husket på denne halvspiste jordbærkurven i grønnsakskuffen. Og vet dere hva, ikke et bær var dårlig eller mykt...Jeg ble helt satt ut, jordbærene så blanke og fristende ut selv en uke etter jeg hadde kjøpt dem.. Dette har jeg aldri opplevd med de norske bærene. De blir fort dårlige, selv om jeg oppbevarer de i grønnsakskuffen i kjøleskapet...

Så jeg spør meg selv, er de sprøytet så mye at de tar lang tid på å råtne?

Kjenner jeg er skeptisk, kanskje jeg skal begrense inntaket av disse bærene og heller vente med lengsel til de norske bærene er på markedet..?

Hva tenker du om disse jordbærene som finnes i butikkene nå? Er det grunn til å være skeptisk?

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #mat #jordbær #matfoross #skeptisk #sprøytemidler #hverdag

Legg til en kommentar

Sjokoladekake




Sjokoladekake med mørk sjokolade og speltmel. Smaker kjempegodt :)

Oppskriften fant jeg hos melissaspania.

For å lage denne kaken trenger du :

150gr smør

150gr mørk sjokolade (jeg brukte 100gr 70% og 50gr 86%)

3 egg

2dl kokosblomstsukker

1ss vaniljepulver

2dl grovt speltmel (kan selvfølgelig bruke fint om du ønsker det)

1/2 ts bakepulver

ca 110gram kvernede mandler

 

Slik gjør du :

Smelt smøret over svak varme. Ha kjelen av varmen og ha i sjokoladen, la sjokoladen smelte i smøret.

Ha det over i en kjøkkenmaskin eller bakebolle

Ha i ett egg om gangen og rør godt mellom hvert egg.

Bland i kokosblomstsukker, mel, vaniljepulver, bakepulver og kvernede mandler.

Ha røren i en smurt liten form

Stekes på 175gr i ca 15-20min. Kaken skal være litt bløt i midten som en brownie, da er den perfekt.

Avkjøles og ha over litt revet kokos før servering.

Ha gjerne litt sukkerfri is, vaniljekesam eller tyrkisk yoghurt til kaken.

ENJOY :)




.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #mat #kake #sjokolade #sjokoladekake #nam #hverdag #matfoross

Legg til en kommentar

Karbonadedeig, søtpotet og asparges= fantastisk kombo

Dette bør du prøve....

Du trenger :

karbonadedeig

asparges

mais uten sukker

søtpotet

løk

salt og pepper

litt paprikakrydder

Slik gjør du :

Sett stekeovnen på 200gr

Skrell søtpoteten og del i små terninger. legg i en ildfastform og ha litt rapsolje eller olivenolje over med litt salt.

Sett inn i stekeovnen ca 20min

Kok opp lettsaltet vann mens du begynner å steke karbonadedeigen sammen med oppkuttet løk.

Skrell aspargesene og ha disse oppi vannet når det koker. Kok 3-5minutter. Ha av vannet og ha aspargesen oppi en skål med iskaldt vann.

Tilsett litt paprika krydder og salt/pepper i karbonadedeigen. Ha i søtpotetbitene fra stekeovnen, og tilsett deretter mais og oppdelte asparges i karbonadeigen.

La alt bli gjennomvarmt før du serverer.

Ha over på tallerken og nyt :) Sunt, lettvint og smakfullt.

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #middag #middagstips #sunt #matfoross #kos #familie #hverdag

Legg til en kommentar

Frokosttips

Skikkelig sommerstemning av denne frokosten. Frisk og god

Jeg brukte :

Litt tyrkisk yoghurt

Litt cottage cheese

5 valnøtter

mandelskiver

litt kokosmasse

blåbær

noen dråper mango lime saft.

Slik gjør du :

Bland yoghurt og cottage cheese med noen få dråper mango/lime saft, smak til slik at det ikke blir for sterkt.

Ha i nøtter, kokosmasse og blåbær.

ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #frokost #frokostips #enjoy #matfoross

 

Legg til en kommentar

Frokosttips

Nå nærmer sommeren seg med stormskritt, og jeg merker at mine frokoster er mer og mer fargerike. Litt bær eller frukt er som oftest med når jeg spiser yoghurt eller cottage cheese. Jeg spiser ikke så mye frukt til vanlig pga alt fruktsukkeret, men gjerne litt til frokostmåltidet. Dagens frokosttips er :

1/2 beger cottage cheese (kjøper vanlig type koster kun 11, - for et beger både på Kiwi og Rema)

1 kiwi

6-8 valnøtter

1ts sukkerfritt jordbærsyltetøy.

Blandes og nytes. Friskt og godt på morgenen.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #nyt #sunt #matfoross #oppskrift #frokost #frokosttips

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits