matfoross.blogg.no

Tacopai

Denne tacopaien har jeg laget uten hvetemel, men om du vil kan du jo bruke ferdig paideig så går det raskere eller evt. en annen paideigoppskrift som inneholder hvetemel. Tacopaien blir nok nydelig uansett hvilken bunn du lager. Om du har barn så er det ikke alle som er så glad i den bunnen jeg har i denne retten, men liker gjerne mye bedre denne bunnen her med siktet speltmel.

 Paideig :

1/2 dl soyamel

1 1/2 dl grovt speltmel

100gram smør

 

Fyll:

500gr kjøttdeig eller karbonadedeig

olivenolje

1 gul løk

1 pose tacokrydder eller du kan bruke 3-4 ts økologisk tacokrydder uten natriumglutamat (fåes bla. på helsekost).

1 dl vann

1 boks kidneybønner

salt og pepper

8 cherrytomater

1 beger creme fraiche

4ss majones

2 dl revet ost

 

Slik gjør du :

Sett ovnen på 200grader. Ha soya og speltmelet i en bolle og tilsett smør(ta smøret ut av kjøleskap en liten stund før det skal brukes slik at det blir litt mykt). Arbeid deigen raskt sammen og klem den ut i en paiform, litt opp over kantene. Prikk paiskallet med en gaffel og stek den i ovnen i 10min.

Varm opp stekepannen med olivenolje og stek kjøttdeig/karbonadedeig. Hakk løken i småbiter og brun den sammen med kjøttdeigen. Ha i tacokrydder og vann, og la det surre i ca 5min. Skyll bønnene i kaldt vann og tilsett disse i kjøttdeigen. Smak til med salt, pepper og evt. litt mer tacokrydder. Hell kjøttet oppi paibunnen.. Del tomatene i 2-3 biter og fordel disse oppå. Bland creme fraiche og majones og legg dette over. Dryss ost over der igjen.

Sett paien i ovnen og stek ca 20minutter. Serveres med en god salat.

Håper det smaker.

 

 

 



.
#blogg #inspirasjon #mat #oppskrift #middag #helse #kosthold #hverdag #mamma #familie #taco #pai #søndag #sol #sommer #utensukkeroghvetemel

 

 

 

Legg til en kommentar

Søndagsfrokost

God Søndag til dere.

I dag startet dagen med cottage cheese og litt tyrkisk yoghurt blandet med bringebær og kanel. Frisk og god start på søndagen.

Nå blir det snart tur i skogen og da tar jeg med litt herlig turmat, dvs speltlomper. Det anbefales. Speltlomper kan varieres med mye forskjellig pålegg og i dag lager jeg disse fire variantene:

1. Speltlompe med avokado, skinke og ost.

2. Speltlompe med philadelfiaost, kalkunpålegg og paprika

3 Speltlompe med smør og brunost (brunost spiser jeg svært sjelden pga høyt sukkerinnhold, men akkurat i dag blir en speltlompe med brunost med på tur)

4. Speltlompe med smør, sukrin+ og kanel

Disse deler jeg opp i små biter og deler med de som er med på turen.

Dette er et smakfullt og enkelt tips til turmat, som både små og store pleier å like godt.

Har du forresten smakt tacopai? Jeg legger ut oppskrift på en nydelig tacopai senere i dag.

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #hverdag #kos #frokost #mamma #familie #søndag #sol #sommer #sunt #utensukkeroghvetemel

Legg til en kommentar

Speltrundstykker med gulrot :)

Disse har jeg laget flere ganger, og siden de inneholder gulrot er de veldig saftige og gode.




Du trenger:

5dl lunkent vann

0,25gr gjær (her kan dere selvfølgelig bruke mer gjær, men vi velger å bruke lite gjær i vår bakst)

1ts sukrin +

1ts salt

3 dl revne gulerøtter

2 dl solsikkekjerner

5 dl siktet grovt speltmel

ca 8 dl sammalt spelt

1 dl grov rug

0,5 dl sesamfrø

3 ss nøytral olivenolje

Slik gjør du :

Bruk en kjøkkenmaskin

Bland gjæren ut i lunkent vann.

Tilsett olje

Bland sammen alle de andre ingrediensene.

Ta litt plastfolie og et kjøkkenhåndkle over bakebollen og sett til heving i 1-2  timer.

Trill rundstykker og settes på et bakepapirkledd stekebrett.

Etterheves 30- 45 min

Stekes midt i ovnen på 230gr i ca 11-12 min. Strø gjerne over litt havregryn før steking

Avkjøles på rist.

Rundstykkene holder seg godt i kjøleskap, og er fine å fryse.

 

Oppskriften fant jeg på den fine bloggen til snuppa32.com, men jeg endret litt siden vi ikke bruker hvetemel i vår bakst.

Speltrundstykkene holder deg mett og god lenge :)

Lykke til

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #mat #brød #rundstykker #utensukkeroghvetemel #spelt #sunt #mamma #familie #kosthold #hverdag #fredag

Legg til en kommentar

En kjeks og en kopp te kanskje?




God Torsdagsmorgen :)

Olala...disse kjeksene er superenkle og veldig gode, anbefaler alle å lage disse.
Et godt og sunnere alternativ til andre kjeks som gjerne er fulle av hvitt sukker, transfett og estoffer

 

Dette trenger du til ca 8 kjeks :

1 egg

50gram havregryn

45gram kokossukker (cocosa) eller evt.sukrin gold (jeg brukte cocosa)

3-4 dråper vaniljeessens
evt. en klype salt

Slik gjør du:

Pisk egget luftig

Tilsett havregryn, kokospalmesukker, salt og vaniljeessens

La røren stå ca 10min

Bruk en spiseskje og legg på små klatter på en bakepapirkledd stekeplate

Stekes på 180-200 grader i ca 10-15min. NB! Pass på så ikke de blir brent, steketiden varierer fra ovn til ovn og etter hvor store kjeks du lager.

Bruk en stekespade og la de avkjøle på rist. Da blir de herlig sprø.

Håper det smaker.

Oppskriften fant jeg på mattilglede.blogg.no

 

.
#blogg #helse #oppskrift #mat #inspirasjon #hverdag #kosthold #utensukkeroghvetemel #sunt #mamma #familie #kjeks #tips

Legg til en kommentar

Raw Sjokolademousse

Et sunt og godt alternativ til vanlig sjokolademousse.

Du trenger :

1moden avokado

4 dadler

en håndfull cashewnøtter uten salt

1ss lønnesirup

2ss kakaopulver (jeg brukte råkakao fra helsekosten)

0.5  dl kaldt vann

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør det sammen med en stavmixer til en jevn konsistens. Husk å fjerne steinen fra dadlene først.

Hakk litt pistasjnøtter eller andre nøtter over (usaltede) og gjerne litt bringebær til

Om du er usikker på om du liker avokado/sjokolade kombinasjonen anbefaler jeg å lage halv porsjon første gang.

Enjoy

Oppskriften fant jeg her

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #mat #oppskrift #dessert #mamma #familie #sjokolade #sunt

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits