matfoross.blogg.no

Middagstips

Hva med bakt søtpotet?



 

Tar litt tid, men lager seg selv..

 

Slik gjør jeg det:

Sett stekeovnen på 200grader

Prikk oversiden av søtpotene med en gaffel og sett på et stekebrett midt i ovnen

Tar1-2 timer (avhenger av størrelse på søtpoteten, så sjekk underveis ved å stikke en spiss kniv ned i poteten. Når den er helt myk er den ferdig.

Ta søtpoteten ut av stekeovnen.

Ha litt skinke og mais  i en tørr stekepanne og varm forsiktig på svak varme.

Ta ut potet"kjøttet" og ha over på tallerken.

Ha på skinke, mais og revet ost og bland med potetkjøttet.

Ha over salt og rømme

 

ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #middag #middagstips #sunt #matfoross #hverdag

Legg til en kommentar

Toro Lasagne litt sunnere

Enkle grep for å gjøre Toro Lasagne litt sunnere og mer næringsrik.




 

Ønsker du å gjøre denne retten litt sunnere og nesten like raskt så er dette det vi gjør:

Begynn med å skrelle og dele grønnsakene (f.eks 1/2blomkål og 4 gulerøtter) og damp disse til de er helt møre.(jeg bruker en vanlig kasserolle, legger en rist i bunnen, har vann opp til kanten på risten,legger grønnsakene oppi, og setter på lokk på kasserollen.) Følg med underveis.

Bruk karbonadedeig istedenfor kjøttdeig og stek dette mens grønnsakene damper.

Mos så de ferdig dampede grønnsakene sammen, og ha over i lasagnesausen sammen med stekt karbonadedeig.

Bruk fullkornslasagneplater istedenfor de som følger med i pakken, og bruk gjerne litt færre plater enn det antallet som er med i den opprinnelige pakken. (jeg kjøper disse på Meny eller Søstrene Grene)

Kok 1/2dl quinoa for ekstra proteiner, mineraler og vitaminer og ha dette over i pastasausen.

Bruk litt mindre revet ost på toppen om du er vant til å bruke mye ost.

Lag salat til lasagnen. I vår salat var der isbergsalat, tomat, paprika, mais, fetaost, avocado og brune bønner.

 

Denne middagsretten har mye mer næring enn den opprinnelige retten, metter bedre og er snillere med blodsukkeret. For helsen vår er det viktig med et jevnt og stabilt blodsukker. Svingende og ujevnt blodsukker er en stor belastning for kroppen.

Tips :Synes du det blir for mye endringer med en gang i forhold til den opprinnelige retten, så begynn i det små med en endring og øk etterhvert når man lager retten igjen en annen dag :)

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #hverdag #kosthold #matfoross #sunt #middag #middagstips

 

 

Legg til en kommentar

Enkel smakfull torskemiddag

Liker du søtpotet og torsk, så er denne smakskombinasjonen fantastisk :)



 

Dette er et sunt, næringsrikt og lettlaget måltid.

Dette trenger du:

Torskefilet

Søtpotet

Grønne erter (ferdig til bruk)

Bacon

Smør til steking

Rapsolje

Salt, pepper, paprikakrydder

Slik gjør du:

 

Sett stekeovnen på 225grader

Skrell søtpoteter og del i små biter

Ha de i en brødpose, hell på litt rapsoøje og bland godt.

Ha over på en bakepapirkledd stekeplate

Strø over salt, pepper og litt paprikakrydder

Stekes i ovnen ca 20min, til de er gjennomstekt

Stek bacon bitene i en tørr stekepanne.

legg tilside og klipp i små biter når baconet er kaldt.

Del torskefileten i små biter og stek på middelsvarme i litt smør.

Ha grønne erter over fisken sammen med baconet, slik at alt blir varmt.

Ta ut søtpotetbitene av stekeovnen

Ha over på tallerken. ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #hverdag #matfoross #fisk #torsk

 

Legg til en kommentar

Lapskaus

Denne lapskausen består av :

 
 

Biffkjøtt(okse høyrygg)

Vossakorv

Kålrabi

Gulrøtter

*Poteter 

Purre

Sellerirot

smør til steking

vann

salt

pepper

grønnsaksbuljong (økologisk)

 

* Vil du redusere på karbogydratinnholdet(stivelse), kan du droppe potetene og heller ha litt mer grønnsaker i lapskausen.

 

Slik gjør du:

 

Skjær opp biffkjøtt i små biter og stek i smør. Krydre med litt salt og pepper.

Ha det stekte kjøttet og kjøttkraften over i en gryte med kokende  vann. Tilpass vannmengde etter mengden lapskaus du vil lage.

Kok kjøttet i ca 1.5 timer

Etter at kjøttet har kokt i 1.5 timer har du oppi grønnsaksbuljong(mengde tilpasset etter vannmengde)

Ha så oppi alle grønnsakene som du har kuttet i små biter.

Kok videre i ca 30minutter.

Skjær opp vossakorven i småbiter og la de trekke sammen med det andre i ca 10min.

ENJOY :)

 

Tips... Lag gjerne dobbel eller trippelporsjon og frys ned til en senere middag :)

 

.
#blogg #inspirasjon #matfoross #kostholdsveileder #middag #middagstips #lapskaus #mat #kos #familie #hverdag #kosthold

Legg til en kommentar

Kylling og Mangosalat (middag og matpakketips)

Dette er en enkel og smakfull rett, full av gode næringsstoffer kroppen blir glad av :)



Du trenger :

Kyllingfilet eller ferdig grillet kylling (mengde som du ønsker selv)

Smør til steking

2-3ts karri

1/2 ts salt

1/4ts pepper

1 beger cherrytomater

1pk ruccolasalat

1pk babyspinat 

1 avokado

ca 150-200gr  fetaost

ca 200gr fullkornspastaskruer

1 moden mango

usaltede cashewnøtter (mengde etter eget ønske)

Mango/chilidressing (se bilde)

 

 Slik gjør du:

St ek kyllingfilet i biter sammen med smør,karri,salt og pepper eller evt. Rens en ferdig grillet kylling og varm denne litt sammen med litt karripulver.

Kok pasta som anvist på pakken.

Ha ruccola, tomat, fetaost og oppdelt mango i en salatbolle.

Del en avokado, ta ut steinen og del den i små biter. Ha den over i salatbollen.

Ha over pastaskruer og lunkne kyllingbiter.

rett før servering haes cashewnøttene i.

Bland godt og nytes sammen med mango/chilidressing.

 

Rester som blir til overs er kjempegodt i matpakken dagen etterpå... Men cashewnøttene blir litt myke om de ligger lenge i salaten, så ta da gjerne med noen ekstra i en egen boks som du kan ha over salaten rett før du skal spise matpakken )

 

ENJOY :)

 



.
#blogg #inspirasjon #mat #oppskrift #matfoross #middagstips #matpakketips #kos #middag #familie #sunt 

Legg til en kommentar
matfoross

Utdannet Kostholdsveileder gjennom AFPT(akademiet for personlig trening). Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake, og er opptatt av at mesteparten av maten jeg spiser skal være næringsrik og holde blodsukkeret stabilt.. Jeg bruker bloggen til å lagre noen av oppskriftene jeg bruker i hverdagen, og håper jeg kan inspirere andre til å ville prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits