matfoross.blogg.no

Sukkerfri is med varm Questbar

Holy Moly, dette var snadder :)



Jeg brukte en halv questbar (oreo), la hele baren i stekeovnen som var varmet til 200grader. Varmet den noen minutter til den var myk.

Delte den i smbiter og la den over litt sukkerfri vaniljeis.

Fantastisk godt :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #is #snop #kos #matfoross #kveldskos #tips

Legg til en kommentar

Sunnere energikuler

Dette er sunnere og smakfulle energikuler uten hvitt raffinert sukker. Oppskriften fant jeg p bloggen til sprudlende sunn.



De er laget p et par minutter, s om du vil prve disse s trenger du:

1.5dl usaltede cashewntter

6 trkede aprikosbiter

1 dl kokoschips/eller kokosmasse

1ss kokosblomstsukker (kjpes p helsekost)

1ss yaconsirup (kjpes p helsekost)

2ss glutenfrie havregryn

bittelitt salt

Slik gjr du:

Mal frst nttene i foodprosessor. Tilsett s de andre ingrediensene og bland godt til en seig masse. Trill til kuler (blir 12stk) og sett i kjleskap.

Velbekomme

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #matfoross #hverdag #sunt

Legg til en kommentar

Lakrisntter

Som bildet viser er jeg en skikkelig lakriselsker og for et par dager siden laget jeg lakrisntter.

Oppskrift:

1dl valntter
1 dl usaltede cashewntter
2 ss lakrispulver
2ts kokossukker
Vann til bltlegging

Legg nttene i vann over natten.
Hell av vannet og legg de i en liten skl.
Ha lakrispulver og kokossukker over og bland godt.
Legg over p en bakepapirkledd stekeplate
Stekes p 175gr i 8-10 min

Avkjles og haes over i en tett boks eller et glass med lokk. Jeg drysset over litt ekstra lakrispulver da de var kommet ut av ovnen, men det er ikke ndvendig. Skal du oppbevare disse over flere dager kan nttene bli litt myke, lag da heller mindre prosjon eller la nttene steke litt lenger p lavere temperatur slik at de trker bedre.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #mat #oppskrift #kos #familie #utensukkeroghvetemel #matfoross #hverdag

Legg til en kommentar

Sjokoladehjerter med Lakris

Olala for salt lakris og mrk sjokolade sier jeg bare.. Dette var s godt..




Vil du prve s er lakriskaramelloppskriften lagt ut her .. Tar litt tid lage karamell, men det er s verd det. Vil du ha st lakris dropper du bare saltet i oppskriften.

Jeg laget dobbel porsjon da jeg hadde laget de fr og visste at de falt i smak. Halvparten laget jeg til vanlige karameller, delte i biter og pakket inn enkeltvis i litt mellomleggspapir og tvinnet begge sidene av papiret.

Til den andre halvparten av karamellen smeltet jeg litt 70 og 86%sjokolade over vannbad, helte litt sjokolade oppi silikonformene, puttet en bit karamell oppi etterp og helte s over sjokolade til karamellen var dekket.

Sett kaldt til det er stivnet.

Jeg oppbevarer mine karameller i kjleskap, men kan ogs fryses. Tiner p ganske f minutter.

Hper det frister :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #lakris #sjokolade #utensukkeroghvetemel #matfoross

Legg til en kommentar

Salte Lakriskarameller og TV kos

For noen herligheter for en lakriselsker som meg....





S om du ogs er glad i salt lakris er disse virkelig anbefale. Oppskriften fant jeg hos sprudlendesunn.

Du trenger :

1dl flte
1dl yaconsirup eller lnnesirup
1dl kokossukker
1ss smr
2ss lakrispulver
1/2 ts himalayasalt (eller annet havsalt/maldonsalt)

Slik gjr du:

Bland flten, kokossukkeret og yaconsirupen i en stor gryte.
Kok opp blandingen p lav temperatur. Bruk en stor gryte da karamellen mangedobler seg nr den koker. Ikke ha for sterk varme da kan blandingen svi seg.

Etter en stund med koking (10-40min) har blandingen endret konsistens og farge og blitt til en karamellmasse.

Har du sukkertermometer kan dette brukes til se at blandingen er over 118grader. Om du ikke har sukkertermometer kan du bruke drpetesten. Da drypper du en drpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Stivner drpen med en gang den kommer opp i vannet er karamellen ferdig. Om drpen bare "forsvinner" i vannet m massen koke litt til.

Nr blandingen er over 118 grader tar du kasserollen av platen og tilsetter smr og lakrispulver. Rr blandingen godt sammen.

Hell blandingen over i en liten bakepapirkledd form.

Sett s blandingen kaldt en stund fr du skjrer i biter.

I oppskriften jeg fant hos sprudlende sunn str det at karamellene ble "trre". Det ble ikke mine. Mine ble akkurat slik jeg hadde hpet, passe harde, blanke og nydelige.

Tror kanskje konsistensen p karamellene avhenger av lakrisrotpulveret. Jeg kjpte mitt p helsekostbutikken(Sunkost)

Det kan vre lurt "pakke inn" hver bit i litt matpapir, for unng at de klistrer seg sammen.

Oppbevares kaldt

N er det TID FOR HJEM som str p planen denne tirsdagskvelden. Synes det er et s sprudlende og inspirerende program. nsker dere en fin kveld

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #lakris #karamell #utensukkeroghvetemel #matfoross

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vrt glad i lage mat og bake. Etter ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prvd mange nye oppskrifter..P bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhpentligvis kan jeg inspirere deg til prve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov dele/lne mine bilder uten min tillatelse. Hper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Sk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits