matfoross.blogg.no

Sukkerfri is med varm Questbar

Holy Moly, dette var snadder :)



Jeg brukte en halv questbar (oreo), la hele baren i stekeovnen som var varmet til 200grader. Varmet den noen minutter til den var myk.

Delte den i småbiter og la den over litt sukkerfri vaniljeis.

Fantastisk godt :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #is #snop #kos #matfoross #kveldskos #tips 

Legg til en kommentar

Sunnere energikuler

Dette er sunnere og smakfulle energikuler uten hvitt raffinert sukker. Oppskriften fant jeg på bloggen til sprudlende sunn.



De er laget på et par minutter, så om du vil prøve disse så trenger du:

 

1.5dl usaltede cashewnøtter

6 tørkede aprikosbiter

1 dl kokoschips/eller kokosmasse

1ss kokosblomstsukker (kjøpes på helsekost)

1ss yaconsirup (kjøpes på helsekost)

2ss glutenfrie havregryn

bittelitt salt

 

Slik gjør du:

Mal først nøttene i foodprosessor. Tilsett så de andre ingrediensene og bland godt til en seig masse. Trill til kuler (blir 12stk) og sett i kjøleskap.

 

Velbekomme

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #matfoross #hverdag #sunt 

Legg til en kommentar

Lakrisnøtter

Som bildet viser er jeg en skikkelig lakriselsker og for et par dager siden laget jeg lakrisnøtter.

Oppskrift:

1dl valnøtter
1 dl usaltede cashewnøtter
2 ss lakrispulver
2ts kokossukker
Vann til bløtlegging

Legg nøttene i vann over natten.
Hell av vannet og legg de i en liten skål.
Ha lakrispulver og kokossukker over og bland godt.
Legg over på en bakepapirkledd stekeplate
Stekes på 175gr i 8-10 min

Avkjøles og haes over i en tett boks eller et glass med lokk. Jeg drysset over litt ekstra lakrispulver da de var kommet ut av ovnen, men det er ikke nødvendig. Skal du oppbevare disse over flere dager kan nøttene bli litt myke, lag da heller mindre prosjon eller la nøttene steke litt lenger på lavere temperatur slik at de tørker bedre.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #mat #oppskrift #kos #familie #utensukkeroghvetemel #matfoross #hverdag

Legg til en kommentar

Sjokoladehjerter med Lakris

Olala for salt lakris og mørk sjokolade sier jeg bare.. Dette var så godt..




 

Vil du prøve så er lakriskaramelloppskriften lagt ut her .. Tar litt tid å lage karamell, men det er så verd det. Vil du ha søt lakris dropper du bare saltet i oppskriften.

Jeg laget dobbel porsjon da jeg hadde laget de før og visste at de falt i smak. Halvparten laget jeg til vanlige karameller, delte i biter og pakket inn enkeltvis i litt mellomleggspapir og tvinnet begge sidene av papiret.

Til den andre halvparten av karamellen smeltet jeg litt 70 og 86%sjokolade over vannbad, helte litt sjokolade oppi silikonformene, puttet en bit karamell oppi etterpå og helte så over sjokolade til karamellen var dekket.

Sett kaldt til det er stivnet.

Jeg oppbevarer mine karameller i kjøleskap, men kan også fryses. Tiner på ganske få minutter.

Håper det frister :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #lakris #sjokolade #utensukkeroghvetemel #matfoross

 

Legg til en kommentar

Salte Lakriskarameller og TV kos

For noen herligheter for en lakriselsker som meg....





Så om du også er glad i salt lakris er disse virkelig å anbefale. Oppskriften fant jeg hos sprudlendesunn.

Du trenger :

1dl fløte
1dl yaconsirup eller lønnesirup
1dl kokossukker
1ss smør
2ss lakrispulver
1/2 ts himalayasalt (eller annet havsalt/maldonsalt)

Slik gjør du:

Bland fløten, kokossukkeret og yaconsirupen i en stor gryte.
Kok opp blandingen på lav temperatur. Bruk en stor gryte da karamellen mangedobler seg når den koker. Ikke ha for sterk varme da kan blandingen svi seg.

Etter en stund med koking (10-40min) har blandingen endret konsistens og farge og blitt til en karamellmasse.

Har du sukkertermometer kan dette brukes til å se at blandingen er over 118grader. Om du ikke har sukkertermometer kan du bruke dråpetesten. Da drypper du en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Stivner dråpen med en gang den kommer opp i vannet er karamellen ferdig. Om dråpen bare "forsvinner" i vannet må massen koke litt til.

Når blandingen er over 118 grader tar du kasserollen av platen og tilsetter smør og lakrispulver. Rør blandingen godt sammen.

Hell blandingen over i en liten bakepapirkledd form.

Sett så blandingen kaldt en stund før du skjærer i biter.

I oppskriften jeg fant hos sprudlende sunn står det at karamellene ble "tørre". Det ble ikke mine. Mine ble akkurat slik jeg hadde håpet, passe harde, blanke og nydelige.

Tror kanskje konsistensen på karamellene avhenger av lakrisrotpulveret. Jeg kjøpte mitt på helsekostbutikken(Sunkost)

Det kan være lurt å "pakke inn" hver bit i litt matpapir, for å unngå at de klistrer seg sammen.

Oppbevares kaldt

Nå er det TID FOR HJEM som står på planen denne tirsdagskvelden. Synes det er et så sprudlende og inspirerende program. Ønsker dere en fin kveld

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #lakris #karamell #utensukkeroghvetemel #matfoross

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits