matfoross.blogg.no

Treningsmat

Havre og Byggrynsgrøt med cottage cheese. Denne retten laget jeg til min sønn som trener mye. Serverte den 3 timer før trening og han sa at dette var en suksess. Formen var tipp topp på treningen og han følte seg lett og energisk.





oppskrift som følger:

1 dl byggryn (legges i vann over natten)
1 dl havregryn (økologiske)
Ønsket mengde melk eller vann (jeg bruker litt av begge deler)
2 ss cottage cheese
Litt rosiner
Litt sukkerfritt syltetøy
5-10stk usaltede cashewnøtter
Litt kokosblomstsukker eller honning

Slik gjør du:

Legg havregryn i vann i ca 10-20min før de skal brukes.
Sil av vannnet på byggrynene som har stått i vann over natten.
Start så med å koke opp byggryn med litt vann og melk (skal være som en suppe)
La byggrynene småkoke i ca 25minutter
Sil av vannet på havregrynene og tilsett disse i byggrynene.
Kok opp og spe med vann og melk innimellom til du finner konsistensen du ønsker.
Når grøten er passe tykk tar du kasserollen av varmen, tilsetter cottage cheese og rører godt.

Ha grøten over i en skål og tilsett syltetøy, cashewnøtter, rosiner og kokosblomstsukker eller honning.

ENJOY :)


.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #hverdag #familie #kos #treningsmat #havregrøt

Legg til en kommentar

Energimuffins

Dette er gode "muffins" laget med bla nøtter og honning..Sunnere muffins som gir kroppen energi. Like god til kaffekosen som til treningsmat. Oppskriften gir ca 12stk.




Vil du prøve, så trenger du  :

2 1/2dl valnøtter

1 1/4dl rosiner

1 1/4dl solsikkekjerner

2ss kokosmel

2ts kanel

1/4 ts salt (jeg bruker himalayasalt)

1 moden banan

2 ss knuste linfrø (kan kjøpes ferdig knuste på ICA og Meny)

2ss eplejuice

1ss honning

1ss smeltet økologisk extra virgin kokosolje

 

Slik gjør du :

Forvarm ovnen til 175grader.

Hakk valnøtter og bland disse sammen med solsikkekjerner, rosiner,kokosmel, kanel og salt i en bolle.

Mos bananen og bland den sammen med linfrø,eplejuice,kokosfett og honning i en annen bolle.

Hell bananblandingen over i blandingen med nøtter og frø og bland godt. Fordel deig i muffinsformer og trykk kakene faste i muffinspapiret.

Stek kakene på midterste rille i ca 20minutter. Avkjøles på rist

Oppbevar disse i kjøleskap eller fryser.

Denne flotte oppskriften fant jeg i boken 12Uker av Berit Nordstrand.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #utensukkeroghvetemel #matfoross #trening #treningsmat #sunt #matglede

 

Legg til en kommentar

Energibarer & Treningsmat

Disse lager jeg spesielt til min aktive sønn som trener ofte, men passer også godt som mellommåltid, som turmat eller i matpakken.

Dette er sunt og godt, metter og gir energi. I disse er der både karbohydrater, proteiner og litt fett.

Barene inneholder ikke raffinert hvitt sukker eller raffinert hvitt hvetemel.





For å lage en liten langpanne så trenger du :

Ca 5.5dl havregryn (jeg bruker ca 3 dl økologiske og 2.5dl store glutenfrie)

2ss knuste linfrø

1 dl vanilje proteinpulver

1ts  kanel

0.75dl økologisk peanøttsmør (med salt)

1dl honning (jeg bruker lynghonning)

ca 1dl melk

1ts vaniljeekstrakt

6ss økologiske rosiner og/eller  tørkede tranebær

Litt mørk sjokolade helst 86% (valgfritt)

Peanøtter og rosiner til pynt (valgfritt)

 

Slik gjør du :

Dekk en liten langpanne med bakepapir

Sett stekeovnen på 175gr

Smelt honningen over svak varme i en kasserolle

Bland havregryn,proteinpulver, rosiner, linfrø og kanel i en bolle.

Bland mykt peanøttsmør, den smeltede honningen, vaniljeekstrakt og melk i en annen bolle.

Bland det våte med det tørre.

Skal være en ganske fast masse. (spe med litt mer melk om massen er for hard, men vær obs massen må ikke blir for våt)

Ha over i en liten langpanne og trykk deigen jevnt ned i formen med en slikkepott, skje el.lign.

Stekes i ca 20min.

Avkjøles og deles i barer.

Smelt litt sjokolade over vannbad, legg litt peanøtter og rosiner på toppen av energibaren og hell litt sjokolade over.NB!! Energibaren blir litt mer klissete om man bruker sjokolade og den oppbevares lenge i romtemperatur. Skal den være med i treningsbaggen eller matpakken ville jeg derfor laget barene uten sjokolade.

Oppbevares i kjøleskap eller frys.

ENJOY :)

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #kos #familie #utensukkeroghvetemel #matfoross #sunt #energibarer #treningsmat #trening #tips

Legg til en kommentar

Treningsmat; Proteinshake

Min eldste sønn er en aktiv sprinter som trener 6 dager i uken. I den forbindelse lager jeg en del "treningsmat", og har derfor opprettet en egen kategori på bloggen.
Her vil jeg dele oppskrifter på proteinshakes, vafler, muffins, energisjokolader, havregrøtvarianter,  sunne alternativer osv.





I dag laget jeg denne proteinshaken som han inntar like etter trening.

2 dl mandelmelk
1 banan
1 scoop jordbærproteinpulver (uten tilsatt sukker)
Litt frosne bringebær

Ha alle ingrediensene i en blender, kjør til alt er godt blandet. Hell på egnet flaske og sett kaldt til den skal drikkes. Om du ikke kan sette den kaldt, ta en isbit eller to i drikkeflasken. Rist gjerne flasken litt før den drikkes.

ENJOY :)


.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #mat #oppskrift #trening #treningsmat #shake #hverdag #kos #familie #høst #november

Legg til en kommentar

Havregrøt med energiboost

Happy Sunday:)



Denne havregrøtvarianten er en gjenganger her hos oss.

Smaker sååå godt og gir energi og krefter til trening, konkurranse eller en travel dag med jobb, handling, husarbeid, barn etc..

Til 1 person trenger du :

1 dl havregryn (jeg bruker de økologiske)

ca 2.5 dl melk eller vann (evt. en blanding)

Blåbær

Cashewnøtter uten salt

Rosiner

Kokospalmesukker

Kok opp gryn og melk(evt.vann)

La koke 2-3 min til grøten er passe tykk

legg på blåbær, rosiner og cashewnøtter

Strø kokospalmesukker over

ENJOY :)

 

.
#blogg #inspirasjon #helse #kosthold #hverdag #gull #frokost #trening #oppskrift #mat #utensukkeroghvetemel #matfoross

 

Legg til en kommentar
matfoross

Jeg har alltid vært glad i å lage mat og å bake. Etter å ha lagt om kosten i november 2013 ( har kuttet ut mesteparten av raffinert sukker og hvitt mel), har jeg prøvd mange nye oppskrifter..På bloggen lagrer jeg oppskriftene og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg til å prøve noen av disse. Bildene er tatt av meg om ikke annet er opplyst. Det er ikke lov å dele/låne mine bilder uten min tillatelse. Håper du vil trives her hos meg :)

Matbloggtoppen ToppBlogg - toppliste for bloggere Norske blogger

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design fra RRH Webdesign

hits